Reuters'a Ankara'dan konuşan üst düzey bürokrat: Rusya, Ukrayna'ya Bayraktar satışından şikayet etti

Reuters'a Ankara'dan konuşan üst düzey bürokrat: Rusya, Ukrayna'ya Bayraktar satışından şikayet etti
Reuters ajansına konuşan isim vermeden konuşan üst düzey bir bürokrat, Rusya'nın Ukrayna'ya Bayraktar SİHA'larının satışından şikayetçi olduğunu söyledi.

Reuters ajansına Ankara'dan konuşan üst düzey bir bürokrat, Rusya'nın Ukrayna'ya Bayraktar TB2 silahlı insansız hava araçlarının satılmasından rahatsızlık duyduğunu ve bu konuda şikayetçi olduğunu söyledi. İsmi açıklanmayan bürokrat, "Ruslar hatsız ve zaman zaman drone satışları konusunda şikayetçi oluyorlar" dedi.

'DEVLET DEĞİL ÖZEL ŞİRKET SATTI'

"Geçmişte de şikayet ediyorlardı, şimdi de ediyorlar" diyen bürokrat, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın damadı Selçuk Bayraktar'ın üretici şirketi olduğu SİHA'lar için "Fakat Ruslara yanıtı çoktan verdik; bunlar özel şirketler ve SİHA alımları savaştan önce gerçekleşmişti" diye konuştu.

'KAŞIKÇI KARARI SİYASİ DEĞİL' İDDİASI

Aynı bürokrat, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan'ın İstanbul'da Başkonlosluğu'nda öldürülmesiyle ilgili davanın kapatılıp Riyad'a havale edilmesi kararının da siyasi olmadığını savundu. Adalet Bakanlığı'nın bu konudaki onayının 'sadece teknik bir mesele' olduğunu ileri süren bürokrat, "Bu devam eden bir dava ve hukuki süreçti. Davayı Suudi Arabistan'a yönlendiren biz, siyasetçiler veya hükümet değil. Bunu mahkemeler yaptı" iddiasında bulundu. (Kısa Dalga)

Gündem