Rize-Artvin Havalimanı'na uluslararası ilk uçuş, Umman'dan: Herkes fotoğraf çekmek istediği için uçakta hafif bir eğim oldu

Rize-Artvin Havalimanı'na uluslararası ilk uçuş, Umman'dan: Herkes fotoğraf çekmek istediği için uçakta hafif bir eğim oldu
Doğu Karadeniz Bölgesi, Orta Doğu ve Körfez ülkelerden gelen turistlerin akınına uğrarken; 2022'de hizmete açılan Rize-Artvin Havalimanı'na uluslararası ilk uçuş, Umman'dan geldi. Su takı töreni yapılan uçaktaki yolcular, turizm işletmelerince çiçeklerle ve tulum eşliğinde karşılandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in 14 Mayıs'ta açılışını yaptığı Rize-Artvin Havalimanı'na ilk yurt dışı seferi, Maskat Uluslararası Havalimanı'ndan kalkan Umman'a ait SalamAir firması tarafından gerçekleşti.

Tarifeli uçaktaki yolcular, Rize Vali Vekili Gülhani Ozan Sarı ve turizm işletmelerince çiçeklerle ve tulum eşliğinde karşılandı. Burada yolculara Çaykur Rizespor atkısı, Rize çayı ve lokum ikram edildi.

Terminale alınan yolcular, pasaport kontrolünden geçerek Türkiye'ye giriş yaptı. Umman'dan Rize- Artvin Havalimanı'na haftada 2 gün gerçekleştirilecek uçuş seferleri ilerleyen günlerde ise haftada 4 güne yükselecek.

Karşılama sonrası gazetecilere konuşan Rize Vali Vekili Gülhani Ozan Sarı, "İlimizin, turizm açısından ülkemize yaratacağı katma değeri anlamlı ve özel buluyoruz. Bundan sonra havalimanımız, ümit ediyoruz ki; birçok insanımıza hizmet eden bir havalimanı olsun" dedi.

Rize- Artvin Havalimanı'na ilk uçuşu gerçekleştiren hava yolu şirketi genel müdürü Mohamed Ahmed Abdulla Ahmed, "Rize'nin yeşili ve havası bizim için çok önemli. Herkes resim çekmek istediği için uçakta hafif bir eğim oldu" diye konuştu. (DHA)

Gündem