Roboski Katliamı fotoğraflarına 'görüntü çok güzel' diyen akademisyene tepki

Roboski Katliamı fotoğraflarına 'görüntü çok güzel' diyen akademisyene tepki
Roboski Katliamı'nın ardından düzenlenen cenaze töreninin fotoğrafına 'Görüntü çok güzel' yorumu yapan akademisyen Tuba Işık'a Sırrı Sakık tepki gösterdi.

Ağrı'da bulunan İbrahim Çeçen Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü'nde akademisyen olan Tuba Işık, Roboski Katliamı'nın ardından düzenlenen cenaze töreninin fotoğrafına "Görüntü çok güzel, daim olsun" yorumunda bulundu.

Sırrı Sakık rektörlüğü aradı

DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık, yorumun ardından Işık'ın görev yaptığı Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rekötörü Abdulhalik Karabulut'u aradı ve durumu sordu. Sakık konuya ilişkin sosyal medya platformu X üzerinden şu bilgiyi verdi:

'Demek ifade özgürlüğüymüş'

"Bu sözde hocanın sosyal medyada yaptığı insanlık dışı yorumu görünce önce bağlı olduğu üniversitenin rektörüne sordum. Rektörün cevabı “ifade özgürlüğü kapsamındadır” dedi. Yani katledilen çocuklar için “çok güzel, daim olsun” demek ifade özgürlüğüymüş! Vahşet, nefret, kin ne zamandır ifade özgürlüğü?"

'Eksik bir ifade ile paylaşım şık olmamış'

Sakık'a yanıt veren Karabulut ise, "Telefon görüşmemizde bu ifadenin doğru olmadığını, insanı ve vicdanı olarak yanlış olduğunu da ifade ettim. Hukuk çerçevesinde değerlendirecegimizi ve bu arada ifade özgürlüğü de olabileceğini karşılıklı konuştuk. Sadece eksik bir ifade ile paylaşım şık olmamış" dedi. (Kısa Dalga)

Gündem