RTÜK Başkanı açıkladı: Haber bültenlerine +18, +13 işareti konulacak

RTÜK Başkanı açıkladı: Haber bültenlerine +18, +13 işareti konulacak
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, "Haberlere 'bip' koyacağız, yani işaret koyacağız" dedi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi'nin (SUBÜ) düzenlediği "SUBÜ Konuşmaları"na katıdı. Soruları da yanıtlayan Şahin, "Sosyal medya bizi sevemedi çünkü nihayetinde ceza veren bir kuruluşuz. Ceza veren veya müeyyide uygulayan kurumlar sevilmez" dedi.

"Biz normalde haber bültenlerine çok karışmıyoruz" diyen Şahin şöyle devam etti:

"Herkes kurallara uyduğu sürece o kendi alanıyla ilgili haber bültenini versin istiyoruz. Ama burada da çığırından çıktı iş. Şimdi Radyo ve Televizyon Üst Kurulunda bir ilke kararı aldık. '+18, +13' koyacağız saatine göre. O saat dilimleri içerisinde onu aşan şeyler olursa yeni ceza sistemi getirdik.

Şimdi yayımlanması için Cumhurbaşkanlığına gönderdik. Övünecek de bir şey değil ama RTÜK olarak haberlere 'bip' koyacağız, yani işaret koyacağız. 'Bunu 13, 18 yaşından küçükler izlemesin.' diyeceğiz veya 'İşte burada şiddet var.' diyeceğiz."

Kaldırabiliriz ama...

Gündüz kuşağı programlarıyla ilgili soru üzerine de Şahin, "Kaldırabilir miyiz? Kaldırabiliriz. Ne olacak, güç elimizde" dedi ve şöyle devam etti:

"Üç kere bunun üzerine üst üste ceza verirsin, dayanamaz kalkar. Ne olacak peki? O program YouTube'a giderse internette daha başka mecralara giderse ne yapacaksınız? Burası elimizin altında. Ver para cezasını, kapat programı. İnce bir çizgideyiz. Şunu söyleyeyim RTÜK olarak son raddedeyiz. Gündüz kuşağı programlarıyla ilgili buradayız çünkü artık bunu kaldıracak durumumuz yok. Ya kendilerine gelecekler veyahut da biz gereğini yapacağız. Dizilerle ilgiliyse zaten gereğini yapıyoruz." (Kısa Dalga)

Gündem