RTÜK Başkanı sinyalini verdi: Yeni cezalar yolda

RTÜK Başkanı sinyalini verdi: Yeni cezalar yolda
Sık sık iktidarı desteklemeyen kanallara verilen cezalarla gündeme gelen RTÜK’ün Başkanı Ebubekir Şahin, yayınları dikkatle takip ettiklerini belirterek, “Bilhassa seçim dönemine yaklaştığımız bugünlerde, kurallara uymayan medya hizmet sağlayıcılar hakkında gerekli yasal işlemleri başlatacağımızı açıkça beyan ediyorum" dedi.

Yeniden Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanlığına seçilen Ebubekir Şahin, gerçekleri yansıtmayan haberlerin kabul edilemez olduğunu belirterek, yalan haber ve dezenformasyona geçit vermeyeceklerini kaydetti.

Şahin, geçtiğimiz hafta toplanan Üst Kurul’da üçüncü kez RTÜK Başkanı seçilmişti.

“Türk aile yapısına aykırı içerikler artış gösterdi”

Ebubekir Şahin, yaptığı yazılı açıklamada, reality şov, haber ve tartışma programları ile dizilerde “Türk aile yapısına, örf ve adetlere aykırı içeriklerin” artış gösterdiğini belirterek, "Net olarak belirtiyorum ki, değerlerimize aykırı yayınlara müsaade etmeyeceğiz" dedi.

“Dezenformasyona geçit vermeyeceğiz”

Yine bu günlerde “gerçeklikten uzak yayın içerikleri, habercilik etik ilkelerine aykırı manipülatif yalan haberlerin” ekranları çokça kapladığını ifade eden Şahin, “Halkın haber alma özgürlüğü, doğru bilgi edinilmesi ve sağlıklı kamuoyu oluşumu açısından, gerçekleri yansıtmayan hatta kurgusal olarak dizayn edilen yalan haberlerin izleyici ve dinleyiciye ulaşımı kabul edilemez. Halkımız doğruları öğrenmeyi hak eder, yalan ve yanlış bilgilere seyirciyi maruz bırakmak hiçbir yayıncının hakkı değildir. Yalan haber ve dezenformasyona asla ve asla geçit vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

"Bilhassa seçim döneminde..."

Şahin, spor ve tartışma programlarında küfür ve hakaretlere varan söylemleri de dikkatle takip ettiklerini belirterek, "RTÜK olarak bundan önce olduğu gibi bundan sonra da bilhassa seçim dönemine yaklaştığımız bugünlerde, yayınları yakından takip ederek kurallara uymayan medya hizmet sağlayıcılar hakkında gerekli yasal işlemleri başlatacağımızı açıkça beyan ediyorum" dedi. (Kısa Dalga)

Gündem