RTÜK'ten Halk Tv, Tele 1, Habertürk ve Netflix'e ceza

RTÜK'ten Halk Tv, Tele 1, Habertürk ve Netflix'e ceza
RTÜK üyesi Okan Konuralp, Halk TV, Tele 1 ve Habertürk'e para cezası kesildiğini açıkladı. Netflix'e de dünyaca ünlü 'Jurassic Word Kretase Kampı' adlı animasyon nedeniyle yayını katalogtan çıkartma cezası verildi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) CHP'li üyesi Okan Konuralp, bazı televizyonlar ile dijital film ve dizi platformu Netflix hakkında ceza kararları verildiğini duyurdu.

Medya Mahallesi programındaki değerlendirmeler nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı küçük düşürdüğü iddiasıyla Halk TV’ye; Kardiyolog Ekrem Karakaya’nın Konya’da öldürülmesiyle ilgili yayın yasağına uymadığı iddiasıyla TELE1’e; Prof. Dr. Celal Şengör’ün Teke Tek’teki ‘Musa Peygamber’ değerlendirmesi nedeniyle ise HaberTürk’e para cezası verdi.

DÜNYA ÇAPINDA İZLENME REKORLARI KIRAN ANİMASYON

Netflix'e ise 'Jurassic Word Kretase Kampı' isimli animasyon nedeniyle ceza verildi. RTÜK, +18 yaş ibaresiyle yayımnanan, IMDB puanı 7.5 olan ve dünya çapında izlenme rekorları kıran animasyon dizisi nedeniyle Netflix'e yayını katalogdan çıkartma cezası verdi.

EBUBEKİR ŞAHİN HEDEF ALMIŞTI

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, dizi hakkında inceleme başlatılan 29 Temmuz günü, ""RTÜK olarak dijital platformları yakından takip ediyoruz. Çocuk ve gençleri olumsuz etkileyebilecek, değerlerimizi hiçe sayan içeriklere müsaade etmemekte kararlıyız. Bu bilinçle, Netflix platformunda yayınlanan Jurassic World Kretase Kampı adlı yapım hakkında inceleme başlatılmıştır" ifadelerini kullanmıştı.

"Jurassic Word Kretase Kampının konusu, Netflix'in resmi sitesinde şöyle tanıtılıyor: "Hayatı boyunca dinozorları görmeyi bekleyen şanslı Darius, hayatta bir kez yaşanacak bir macera için Isla Nublar'da diğer beş kampçıya katılma fırsatı yakalar."

ŞENGÖR'ÜN MUSA PEYGAMBER SÖZLERİ

Konuralp, HaberTürk'teki Celal Şengör'ün 'Musa Peygamber' değerlendirmesi nedeniyle verilen para cezasına ilişkin, "Karar, ‘Diyanet’in Türkiye’nin köklü ilahiyat birikimiyle tezat’ dilekçesine dayandırıldı" dedi. Şengör, Hz. İbrahim ile Hz Musa için, "Masal bunlar. İbrahim diye bir adamın yaşadığı malum değil. Bütün bu söylenen kişiler tarihte yok" demişti. (Kısa Dalga)

Gündem