Rusya'da bombalı saldırı düzenleyen kişi Bodrum'da yakalandı

Rusya'da bombalı saldırı düzenleyen kişi Bodrum'da yakalandı
Bakan Yerlikaya, şahsın Moskova-Bodrum uçağı ile Türkiye'ye geldiğini söyledi.

Kısa Dalga - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Rusya'da bombalı araçla saldırı düzenleyen ve 2 kişinin yaralanmasına neden olan Evgenii Serebriakov'un Bodrum'da yakalandığını bildirdi.

Yerlikaya, sosyal medya hesabından konuya ilişkin açıklama yaptı. Bugün saat 10.30’da Rusya Interpol Birimi yetkilileri tarafından İnterpol/Europol Daire Başkanlığının telefonla arandığını belirten Yerlikaya, Rusya uyruklu Evgenii Serebriakov isimli şahsın Moskova’da bombalı araçla saldırı düzenlediği ve şahsın Moskova-Bodrum uçağı ile Türkiye'ye geldiği bilgisinin iletildiğini aktardı.

ali-yerlikaya-1.jpg

Yerlikaya, yapılan incelemeler sonucun, şahsın saat 09.40'ta Bodrum Havalimanı'ndan giriş yaptığının, Interpol Uluslararası Aranan Şahıslar Veri Tabanı (e-ASF) kayıtlarında bulunmadığı için tanınmadığının ve Aktif UYAP kaydının bulunmadığının tespit edildiğini kaydetti.

Konuyla ilgili İstihbarat Başkanlığı ve İnterpol/Europol Daire Başkanlığınca, MİT Başkanlığı, Göç İdaresi Başkanlığı, Terörle Mücadele Daire Başkanlığı ve Muğla İl Emniyet Müdürlüğü ile gerekli koordinasyonun sağlandığını anlatan Yerlikaya, Rusya Interpol Biriminden alınan yazıda belirtilen kimlik bilgileri ve fotoğraflarla eşleşen şahsın bugün Bodrum’da Muğla İl Emniyet Müdürlüğü birimlerince yakalandığını bildirdi. (Haber Merkezi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Gündem