Milletvekili Hasan Bitmez hayatını kaybetti, Saadet'in Meclis grubu düştü

Milletvekili Hasan Bitmez hayatını kaybetti, Saadet'in Meclis grubu düştü
TBMM Genel Kurulundaki konuşması sırasında rahatsızlık geçiren Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez hayatını Kaybetti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Saadet Partisi Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Hasan Bitmez'in vefat ettiğini açıkladı.

Hasan Bitmez, salı günü TBMM'de konuşma yaparken geçirdiği kriz sonrası kalbi durmuştu. Meclis'te 10 dakikalık kalp masajı sonrası hayata döndürülen Hasan Bitmez, Bilkent Şehir Hastanesi Yoğun Bakım Servisi'nde tedaviye alınmıştı. Doktorlar, kalp ve şeker hastası Hasan Bitmez'in sağlık durumunun kritik olduğunu açıklamıştı.

Karamollaoğlu: Dava adamına yaraşır bir hayat sürdü

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, milletvekilleri Hasan Bitmez'in vefatı üzerine şu açıklamayı yaptı: "Her zaman samimiyetine, gayretine ve fedakarlığına şahitlik ettiğimiz Genel Başkan Yardımcımız ve Kocaeli Milletvekilimiz Hasan Bitmez kardeşimiz Hakk’a yürüdü. Dava adamına yaraşır bir hayat sürdüğüne ve 'Nasıl yaşarsanız öyle ölürsünüz' Hadis-i şerifi sırrınca ölümüne hepimiz şahidiz! Ailesinin, camiamızın ve aziz milletimizin başı sağ olsun! Hasan kardeşimizin mekanı cennet, makamı âli olsun."

Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Kocaeli Milletvekilimiz Hasan Bitmez’i yapılan tüm müdahalelere rağmen maalesef kaybettik. Hasan Bitmez'e Allah’tan rahmet; ailesine, Saadet Partisi camiasına, Meclisimize ve milletimize başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun" dedi.

Yarın defnedilecek

Bugün saat 16'00'da TBMM'sinde resmi yören yapılacak. Yarın Fatih Cami'sinde cenaze namazı kılındıktan sonra da defnedilecek.

AKP sıralarından 'Allah'ın gazabı' sesleri

Sadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez’in Meclis kürsüsü nde iktidarın İsrail politikasını eleştirdiği konuşması sırasında bayılmasının ardından AKP sıralarından “Allah’ın gazabı böyle olur” diye bağıran vekil ya da vekiller olduğu meclis tutanaklarında yer almıştı.

Meclis görüşmelerine ara verdi, Saadet Partisi grubu düştü

Bitmez'in ölüm haberinin duyulmasının ardından, bütçe görüşmelerinin sürdüğü TBMM Genel Kurulu, çalışmalarına ara verdi.

Bitmez'in hayatını kaybetmesiyle Meclis'te 20 milletvekiliyle temsil edilen Saadet Partisi grubu düştü. Bir siyasi partinin Meclis'te grup kurması için en az 20 milletvekili olması gerekiyor.

14 Mayıs'ta yapılan genel seçimde CHP listelerinden seçime giren ve 10'ar milletvekili çıkaran Saadet ve Gelecek partileri, Temmuz ayında Meclis'te ortak grup kurmuştu. (Kısa Dalga)

Gündem