Saadet Partisi: İsveç'in NATO üyeliğine ret oyu vereceğiz

Saadet Partisi: İsveç'in NATO üyeliğine ret oyu vereceğiz
Saadet Partisi Antalya milletvekili Şerafettin Kılıç, İsveç'in NATO üyeliğine ilişkin TBMM'ye gelecek olan teklife ret oyu kullanacaklarını açıkladı.

İsveç'in NATO'ya katılımına onay verilmesine dair teklif önümüzdeki günlerde TBMM Genel Kurulu'nda görüşülecek.

Meclis'te basın toplantısına düzenleyen Şerafettin Kılıç, Antalya kıyılarında bulunan cesetlerin ciddi şüpheler barındırdığını ve valiliğin açıklamasını yeterli bulmadıklarını bildirdi, kapsamlı soruşturma istedi.

'İsrail'e gemi gönderme, dava aç'

Kılıç'ın gündeminde İsrail'in Gazze'ye saldırıları ve Türkiye-İsrail ilişkileri vardı. Kılıç, "İsrail'e dava açarak uluslararası mahkemelerde yargılanmasını sağlayan Güney Afrika, Meksika, Şili ve Endonezya ülkelerini tebrik ediyor ve teşekkür ediyoruz. İktidara aynı duruşu sergilemesi çağrısında bulunuyoruz; İsrail'e gemi gönderme, dava aç" dedi.

'Biz ret oyu vereceğiz, bu kadar net'

Kılıç, sözlerinin devamında İsrail'in katliamlar gerçekleştirdiğini ve NATO üyesi olma yolunda giden İsveç'in İsrail destekçisi olduğunu söyledi. İktidarın bu üyeliğe destek vermesine eleştiren Kılıç "Verilen bir ödevin gereği olarak bu üyeliği onaylayacaklar. Ama lafa baktığınızda iktidar sözleriyle İsveç'i asıp kesiyor. Tıpkı İsrail'i asıp keserken gemiler gönderdiği, firmalarına sponsorluk verdiği gibi" diye konştu.

Bir gazetecinin, İsveç'in NATO'ya katılımına ilişkin kanun teklifine Saadet Partisi'nin hangi yönde oy kullanacağı sorusuna Kılıç, "Biz ret oyu vereceğiz. Bu kadar net" yanıtını verdi. (Kısa Dalga)

Gündem