Saadet Partisi, İsrail'e domates ihraç eden ilçe başkanını görevden aldı

Saadet Partisi, İsrail'e domates ihraç eden ilçe başkanını görevden aldı
Saadet Partisi, Mersin Erdemli İlçe Başkanı Nurbaki Şahin'i görevden aldı. Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Arıkan, Şahin'in İsrail'e domates ihraç etmesi ve söz konusu tavrının parti politikaları ile uyuşmamasından dolayı görevden alındığını açıkladı.

Saadet Partisinde yerel seçim öncesinde Erdemli İlçe Başkanı görevden alındı.

"Görülen lüzum üzerine"

Saadet Partisinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Görülen lüzum üzerine Erdemli İlçe Başkanımız Nurbaki Şahin ilçe Başkanlığı görevinden alınmıştır."

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan da, X hesabından Şahin'in görevden alınma nedenini açıkladı.

İsrail'e domates ihracatı yaptığı için görevden alındı

Şahin'in, İsrail'e domates ihracatı yapması ve bu durumun parti politikaları ile uyuşmaması sonucunda görevinden alındığını belirten Arıkan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Saadet Partimiz, tüm dünyada mazlumların ve haksızlığa uğrayanların yanında olmayı ilke edinmiştir. Bu bağlamda, Filistin davasına olan duyarlılığımız ve desteğimiz her zaman en üst düzeyde olmuştur."

"Partimizin ilkeleri ve politikaları ile uyumsuz hareket ettiği tespit edildi"

"Medyada çıkan, bir ilçe başkanımızın İsrail'e domates ihracatı yapmakta olduğu haberleri üzerine gerekli tetkik yapılmıştır. Sonuç olarak, partimizin ilkeleri ve politikaları ile uyumsuz hareket ettiği tespit edilen Erdemli İlçe Başkanımız, Mersin İl Başkanlığımız tarafından görevden el çektirilmiştir.

Saadet Partimiz, her zaman adalet, dürüstlük ve ahlaki değerler doğrultusunda hareket etmeyi öncelikli görevi olarak görmektedir. İlçe başkanımızın bu durumunun partimizin genel tutumuyla örtüşmediğini tespit ettiğimizde, gereken adımlar atılmıştır.

Kamuoyuna ve parti üyelerimize, bu konudaki hassasiyetimizi ve gereken tedbirleri aldığımızı temin ederiz. Partimiz, mazlumların yanında olma ve “adil bir dünya için” mücadele etme misyonuna sadık kalmaya devam edecektir. (Kısa Dalga)

Gündem