Saadet Partisi'nden ilk açıklama: Dayatma söz konusu değil

Saadet Partisi'nden ilk açıklama: Dayatma söz konusu değil
Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya ise, "Hiçbir şey şekilde bir dayatma söz konusu değil" dedi.

Altılı masanın dünkü toplantısından sonra İYİ Parti Genel İdare Kurulu bugün toplandı ve daha sonra İYİ Parti lideri Meral Akşener kameraların önüne geçti.
Beş partinin Kılıçdaroğlu’nu İYi Partinin ise Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ı önerdiğini söyleyen Akşener, masaya sert eleştiriler yöneltti. Akşener İmamoğlu ve Yavaş’a da adaylık çağrısı yaptı. Akşener “Bu noter masasında olmayacağız” dedi.
Akşener’in bu çıkışıyla altılı masa dağıldı yorumları yapılırken, Kılıçdaroğlu "Hiç merak etmeyin taşlar yerine oturacak" ifadelerini kullandı.

Dayatma söz konusu değil

Halk TV'de konuşan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya ise, "Hiçbir şey şekilde bir dayatma söz konusu değil" dedi. Kaya şunları söyledi:

"Orada ortak bir kanaat meydana geldi, insanlar iradesini ortaya koydu. Kılıçdaroğlu'nun İmamoğlu ve Yavaş'la ilgili yaptığı değerlendirmelerin toplumda takip edildiğini biliyoruz. Ben nasıl CHP'li bir belediye başkanına, milletvekiline illa benim dediğim noktaya geleceksin şeklinde bir yaklaşım içinde olamazsam, CHP'nin 'Onlar görevlerine devam edecektir' açıklamasını nasıl yok sayabilirim. Dayatma söz konusu değil. İstişare şeklinde konuşuldu ve metne imza atılarak toplantıdan çıkıldı."

Gündem