Sabah yazarı: İktidar kendi tabanında dahi motivasyonu sağlayamıyor

Sabah yazarı: İktidar kendi tabanında dahi motivasyonu sağlayamıyor
Sabah yazarı "Maalesef, iktidar, bu kadar hizmete ve devasa projeye rağmen kendi tabanında dahi motivasyonu sağlayamıyor. Söylem üstünlüğü kuramıyor. Yaptıklarını tam olarak kitlelere anlatamıyor" dedi.

AKP iktidarına yakın Sabah gazetesi yazarlarından Dilek Güngör, "Maalesef, iktidar, bu kadar hizmete ve devasa projeye rağmen kendi tabanında dahi motivasyonu sağlayamıyor. Söylem üstünlüğü kuramıyor" dedi.

Güngör yazısında, "Cumhuriyet tarihinde yapılanın dört misli yurdu 20 yılda tamamlıyorsun. Milli Uzay Programı'nı başlatıyorsun, yapay zekayı kullanıyorsun. Nükleer Santral inşa ediyorsun, Karadeniz'de gaz buluyorsun. Mezarlıktaki ibrik kadar ya da vapurdaki karton bardak kadar gündem olmuyor.
Çok tuhaf değil mi? Hükümet mi yaptıklarını anlatamıyor, muhalifler mi algı oluşturmayı daha iyi beceriyor bilemedim" ifadesini kullandı. 

Güngör şunları kaydetti: 

"Ancak şu bir gerçek ki… İletişimde algı ve aktarma modelinde sıkıntı var. İletişim, algıyı yönetmek, davranış biçimleri oluşturmak ve hedefe ulaşmak için bir araç değil mi? O halde, kitlenin zihninde yer edecek, onların algısını etkileyecek faaliyetlerde bulunmak gerekmez mi? Ya da muhalefetin oluşturduğu algı insanlar tarafından gerçek olarak kabul edilmeden müdahale etmek? Maalesef, iktidar, bu kadar hizmete ve devasa projeye rağmen kendi tabanında dahi motivasyonu sağlayamıyor. Söylem üstünlüğü kuramıyor. Yaptıklarını tam olarak kitlelere anlatamıyor."

Gündem