Sabahattin Ali'nin devlet arşivindeki kaydı: Ölü komünist

Sabahattin Ali'nin devlet arşivindeki kaydı: Ölü komünist
Gazeteci-yazar Gökçer Tahincioğlu’nun “Sabahattin Ali’yi Ben Öldürdüm” romanında, cinayetle ilgili iddiaları aydınlatabilecek nitelikte daha önce yayımlanmamış belgelere yer verildi.

1948’de, cumhuriyet tarihinin en karanlık cinayetlerinden birine kurban giden yazar Sabahattin Ali’nin öldürülmeden önce adım adım izlendiğini ortaya koyan belgeler gün ışığına çıktı.

T24 Ankara Temsilcisi, gazeteci-yazar Gökçer Tahincioğlu’nun İletişim Yayınlarından çıkan “Sabahattin Ali’yi Ben Öldürdüm” adlı romanında yer alan fişleme belgeleri, Sabahattin Ali’nin ölümünden çok önceden başlayarak takip edildiğini, her adımının izlendiğini, görüştüğü herkesin isim isim bilindiğini açığa çıkarttı.

T24’de yer alan habere göre, kurmaca bir hikâyeden gerçek belgelere uzanan romanda yer verilen fişleme belgelerinin, Sabahattin Ali’nin ölümünden sonra düzenlenerek yetkili makamlara bilgi amaçlı gönderildiği anlaşıldı.

Belgelerde, Sabahattin Ali için "Hakkındaki bilgi özeti" başlıklı bölümde "Ölü Komünist" ifadesi yer alıyor.

1694368934774-gokcer-tahincioglu-sabahattinh-ali-yi-ben-oldurdum.jpg

Romanda yer alan emniyet sorgu tutanakları da Sabahattin Ali’nin öldürülmesiyle sonlanan yolculuktaki kamyon şoförünün konuşmaması için tehdit edildiğini, ünlü yazarın öldürüldüğünün devlet tarafından ilk andan itibaren bilindiğini gösteriyor.

Resmi kayıtlarda ise devletin cinayeti aylar sonra, sınırda insan kaçakçılığı yapan Ali Ertekin’in Sabahattin Ali’yi öldürdüğünü söylemesiyle öğrendiği bilgisi yer alıyordu. (Kısa Dalga)

Gündem