Sabah'ın Ankara temsilcisi Okan Müderrisoğlu'ndan Erdoğan'a bakan yardımcısı önerisi: 'Joker'

Sabah'ın Ankara temsilcisi Okan Müderrisoğlu'ndan Erdoğan'a bakan yardımcısı önerisi: 'Joker'
Sabah gazetesinin Ankara Temsilcisi Okan Müderrisoğlu, bugünkü köşe yazısında AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bir isim önerdi. Müderrisoğlu yazısının bakan yardımcılıklarıyla ilgili bölümünde AKP'nin Ankara listesinden aday olmuş eski bir asker olan Remzi Albasan ismini önerdi.

İktidara yakın Sabah gazetesinin Ankara Temsilcisi Okan Müderrisoğlu, bugünkü yazısında Erdoğan’a Bakan Yardımcılığı için bir öneride bulundu.

Müderrisoğlu, Erdoğan’ın mevcut bakan yardımcılarının görevlerine devam etmesini, beraberinde eski milletvekilleri ve AKP’den aday olan isimlerin takıma dâhil edilmesini istediğini belirttikten sonra seçimde AKP’den aday olana kadar Akar’ın Özel Kalem Müdürlüğünü yapan emekli general Remzi Albasan’ı överek kendisi hakkında, “Birikiminden ve yönetsel tecrübesinden ‘görev adamı’ olarak, ‘joker’ gibi her bakanlıkta istifade edilebilir isim” dedi.

Müderrisoğlu şunları kaydetti:

"Sn. Cumhurbaşkanımızın yeni kabinenin ilk toplantısındaki mesajlarının bir bölümü medyaya da yansıdı. Enflasyonla mücadele, sığınmacı sorunu, proaktif dış politika, afet bölgesinin yeniden imarı ve ihyası. Tabii ki bu dosyaların takibi, Bakanların deneyimli ekiplerle çalışmasını da gerektiriyor. Nitekim Sn. Erdoğan, mevcut bakan yardımcılarının görevlerine devamı ile eski vekiller ve AK Parti'den aday olmuş isimlerin de takıma dâhil edilmesini istemiş. Bakınız bu vesile ile size bir isimden bahsedeceğim. Astsubaylıktan Generalliğe uzanan bir Anadolu başarı öyküsü bu. En son MSB Özel Kalem Müdürü idi. Ankara 3. bölge, 6. sıradan aday gösterildiğinde teşkilatları epeyce şaşırttı. Halka ilişkileri bu derece kuvvetli, sivil hayatla uyumlu, taban siyasetinde etkili bir aday beklemiyorlardı. Maalesef masa ittifaklarına oy kayması yüzünden TBMM'ye gelemedi. Ama birikiminden ve yönetsel tecrübesinden "görev adamı" olarak, "joker" gibi her bakanlıkta istifade edilebilir isim Remzi Albasan..." (Kısa Dalga)

Gündem