Sadece salon değil randevu da vermemiş: DEM Parti-Böcek gerginliği derinleşiyor

Sadece salon değil randevu da vermemiş: DEM Parti-Böcek gerginliği derinleşiyor
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ile DEM Parti arasındaki 'salon vermeme' krizi büyüyor. DEM Parti’ye randevu vermeyen Böcek’in HDP’li Kemal Bülbül’e randevu vermediği de öğrenildi.

DEM Parti Başkanı Tuncer Bakırhan geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Muhittin Böcek’in kendilerine salon vermediğini söyledi.

Gazeteduvar'ın haberine göre; Muhittin Böcek ve DEM Parti arasında son günlerde gün yüzüne çıkan krizin, 2019 yılına ve HDP dönemine dayandığı ifade edildi. Muhittin Böcek’in HDP döneminde gelen hiçbir görüşme talebini kabul etmediğini söyleyen DEM Partililerin, o dönemde CHP İl Başkanlığı aracılığı ile yaptıkları başvuruların da sonuçsuz kaldığını belirtildi.

HDP Antalya İl Yönetimi’nin, partinin il kongresi için şehir merkezindeki Cam Piramit’in tahsis edilmesi talebini, dönemin CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul’a ilettiği, Muhittin Böcek’le görüşen Kumbul’un ise “Cam Piramit’in siyasi partilere tahsis edilmediği” yanıtıyla döndüğü belirtildi. Daha önce il kongreleri için İYİ Parti’ye ve Saadet Partisi’ne tahsis edilen salonla ilgili aldıkları bu yanıttan sonra HDP ve Böcek yönetimi arasında iplerin koptuğu ifade edildi. Büyükşehir yetkilileri kendilerine böyle bir talebin ulaşmadığı yönünde bilgi verirken, DEM Parti Eş Genel Başkanı Bakırhan ise talep ettikleri salon tahsisinin yapılmadığını ifade etti.

DEM Parti ile Muhittin Böcek arasındaki gerginlik, Böcek’in Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiği ilk günlerde başladı. Seçilmesine destek olan tüm siyasi partilerin il başkanlıklarına teşekkür ziyaretinde bulunan Böcek, HDP Antalya İl Başkanlığı’na gitmedi. Daha sonra HDP Antalya İl Yönetimi’nin CHP’li Büyükşehir Belediyesi ile görüşme adımlarının reddedilmesi ve salon tahsisi gibi taleplerinin geri çevrilmesi üzerine büyüyen kriz, dönemin HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül’ün randevu talebinin de reddedilmesiyle iyiden iyiye kendini gösterdi.

Partinin öne çıkan isimlerinin de konuyu sosyal medyada gündeme getirmeleriyle birlikte, yaşanan kriz ulusal bir hal aldı. DEM Partili Sırrı Sakık da önceki gün “Yengemi Antalya’da defnetmek istediğimizde Muhittin Böcek mezar yeri bile vermemişti” diyerek ‘Oy moy yok’ çıkışını yapmıştı. (Kısa Dalga)

Gündem