'Saf kötülüğün' tweeti atıldı: Silivri soğuktur soğuk

'Saf kötülüğün' tweeti atıldı: Silivri soğuktur soğuk
Gazeteci Timur Soykan, Gezi Davası'nda avukat Can Atalay'ın ceza aldığı gün meslektaşı Abdullah Tenekeci'nin attığı "Silivri soğuktur soğuk" tweetini 'Saf Kötülük' diyerek paylaştı. Gülücük emojisiyle o tweeti atan Abdullah Tenekeci, 7 işçinin öldüğü Havai Fişek Fabrikası'nın sahibi Yaşar Coşkun'un avukatı ve akrabasıydı. Can Atalay ise kar hırsıyla ölüme gönderilen işçilerin avukatı.

Gezi Davası'nda cezaların açıklandığı gün avukat Abdullah Tekin "Silivri soğuktur" diye bir tweet attı. Gazeteci Timur Soykan 'Saf kötülük' diye nitelediği o tweeti atan Abdullah Tekin'i sosyal medya hesabından şöyle anlattı:

1- Saf kötülük nedir? Aşağıdaki tweette görüyorsunuz. Abdullah Tekneci, Hendek'te patlayan Büyük Coşkunlar Havai Fişek Fabrikası'nın sahibi Yaşar Coşkun'un avukatı ve akrabası. Tweet'i Avukat Can Atalay'ın Gezi Davası'nda hukuksuz 18 yıl hapis verilip tutuklandığı gün attı.

2- Çünkü Can Atalay, Yaşar Coşkun’un 7 işçiyi para hırsıyla nasıl ölüme sürüklediğini kanıtlamıştı. Yaşar Coşkun’un duruşmalarda “Kes sesini”, “Şovmen”, “Provokatör” diye bağırdığı işçi yakınlarını Can Atalay savunmuştu.

3- Abdullah Tekneci ve müvekkili iş katliamını “Sabotaj” diyerek örtmeye çalışıp avukatlara el hareketleri yaparak hakaretler ediyorlardı. 7 işçinin ailesi adalet beklerken Abdullah Tekneci ve akrabaları Yaşar Coşkun’un perde arkasında olacağı yeni şirket kurmuştu.

4- Abdullah Tekneci, patlamada ölen genç işçi Halis Yılmaz’ın babası Muammer Yılmaz hakkında suç duyurusunda bulundu. Duruşmada hakaret ettiği iddiasıyla acılı baba geçen hafta karakola giderek ifade verdi. Ucuz bir roman ya da kötü bir filmdeki kadar belirgin iyiler ve kötüler. (Kısa Dalga)

Gündem