Sağlam raporu almayan okul kapatılacak

Sağlam raporu almayan okul kapatılacak
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Türkiye genelinde özel okullar için 3 ay süre verdik. Sağlam raporu almazlarsa kabul etmiyoruz, almayanı kapatacağız" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, İstanbul’daki öğretmenevi ve yurtlarda misafir edilen depremzede öğretmenler ile deprem bölgesinden İstanbul’a atanan öğretmenler ve aileleriyle bir iftarda araya geldi. Milliyet'ten Mine Özdemir Güneli'nin aktardığına göre eğitim editörlerinin sorularını yanıtlayan Özer, deprem bölgesinde gerçekleştirilen çalışmalardan okulların depreme dayanıklılık durumlarına kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu. Özer’in konuşmasından satır başları şöyle:

"İstanbul’da son 2 yılda yeni okul yapımı, yıkım-yapım, güçlendirme çalışmaları için 27 milyar TL ödedik. İstanbul Valiliği’nin açıkladığı riskli 93 okulda eğitim verilmiyor, güçlendirme, okulların yıkılıp yapılmasıyla ilgili ödenekleri gönderdik. İstanbul’da 123 okul yaptık. Şu anda 78’inin inşaatı devam ediyor. Büyük oranda yapı stoğu elden geçti. Bakanlığın ödenekle ilgili hiçbir problemi yok.

Özel öğretim kurumlarıyla ilgili süreç 25 Ocak’ta başladı. Türkiye genelinde özel okullar için 3 ay süre verdik. Sağlam raporu almazlarsa kabul etmiyoruz, almayanı kapatacağız. Çünkü en güvenli yerlerin okullar olması lazım. Riskli olmayan binalar için dahi sağlam raporlarını tazelettiriyoruz. Riskli binalar boşaltıldı zaten. İstanbul’da şu anda 6 tane özel okul boşaltıldı." (Kısa Dalga)


Şu anda deprem bölgesindeki okullarda 65 bin kişi kalıyor. Tüm ihtiyaçları sağlıyoruz. Devletimiz çok güçlü.

Malatya’da tüm ilçelerde eğitim öğretimi açtık. Adıyaman ve Kahramanmaraş’ta da bayramdan önce tüm ilçelerde açacağız. Şu anda müfredata dayalı eğitimden ziyade bölgede çocuğun okuluna gelmesi önemli.

İstanbul’da bütün ilçelerde Arama ve Kurtarma Birimi (AKUB) ekipleri kuruldu. 4.000 öğretmen gönüllü oldu. Her ilçenin kendi arama kurtarması olacak.

Gündem