Sağlık Bakanı Koca’dan Kızılay Başkanı Kınık’a istifa çağrısı

Sağlık Bakanı Koca’dan Kızılay Başkanı Kınık’a istifa çağrısı
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kızılay’la ilgili bir soru üzerinde "Bir kişinin, bir vatandaşımızın bile kan ihtiyacı için kan vermesini etkileyebilecek bir algıya sebep olabiliyorsak, biz orada durmamalıyız" dedi.

Deprem sonrası çadır satmasının ardından arka arkaya skandalları patlayan Kızılay’ı başkanı Kerem Kınık’a bir istifa çağrısı da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan geldi.

Koca, dün Üsküdar’da gençlerle buluştu.

Gençler, Bakan Fahrettin Koca'ya, Kızılay'ın kan satmasına yönelik tepkileri hatırlatarak, konu hakkındaki düşüncelerini sordu.

Bakan Koca, “Kızılay hizmet ediyor. Eyvallah. Bunda hiç şüphe yok. Gerçekten çok çalışan fedakar, cefakar kardeşlerimizin olduğunu biliyoruz. Ve memleketin bütün hastalarının sadece kan sorununu organize etmiş olması bile çok önemli bir ihtiyaç. Ama bazen algılar olguların önüne geçiyor. Ve biz bu algıya sebep veriyor isek gereğini yapmalıyız. Bir kişinin bile kan vermesini, bir vatandaşımızın bile kan vermesini, kan ihtiyacı için kan vermesini etkileyebilecek bir algıya sebep olabiliyorsak, biz orada durmamalıyız. Kanaatim bu” diye konuştu. (Kısa Dalga)

Gündem