Sağlık Bakanı Koca'dan yeni aşı tavsiyesi

Sağlık Bakanı Koca'dan yeni aşı tavsiyesi
Türkiye'de Covid-19 vakaları yeniden artışa geçerken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan yeni aşı tavsiyesi geldi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kurban Bayramı vesilesiyle paylaştığı görüntülü mesajda 50 yaş üstü ile risk grubunda olup son Covid-19 aşılarının üzerinden altı ay geçen yurttaşlara hatırlatma aşısı olma tavsiyesinde bulundu. Koca, "Son dozun üzerinden 6 ay geçtiğinde aşının etkisi azalmaktadır. Bu süre dolmuşsa, yeniden aşı olunması önem arz ediyor. 50 yaş üstüyle risk grubundakilerin, son aşıları üzerinden 6 ay geçmişse, hatırlatma dozu aşılarını olmalarını ısrarla öneriyoruz" dedi.

Fahrettin Koca, "Bu grubun, temasın artacağı bayram günlerinden başlayarak kendilerini bilhassa koruması gerekmektedir. Maskeyi zaruri kılan durumları hepimiz biliyoruz” diye konuştu.

SAĞLIKTA ŞİDDETLE MÜCADELEYE 'TERÖRE KARŞI SINAV' BENZETMESİ

Fahrettin Koca, mesajının başında Konya Şehir Hastanesi'nde silahla vurularak öldürülen kardiyoloji uzmanı Ekrem Karakaya hakkında da şu ifadeleri kullandı:

“Yarın Kurban Bayramı. Bayrama buruk giriyoruz. Çarşamba günü Konya Şehir Hastanesinde işlenen cinayet derin üzüntülere yol açtı. Memleketimizin nadide bir evladı, kalp doktoru Ekrem Karakaya, canice hayattan koparıldı. Dün cenaze törenine katılmak üzere memleketi Kayseri’deydim. Tanıyan herkes onun milletine yürekten bağlı, mütevazı ve kendini hastalarına adamış, örnek bir hekim olduğuna şahitlik ediyor. Fakat dikkat edilmesi gereken bir nokta var. Gözü dönmüş katil zanlısı, doktor Ekrem’in bir hastasının oğlu ve elimizdeki bilgilerden hastasının ölümünden doktoru sorumlu tuttuğu anlaşılıyor.

Ucu cinayete varabilen bu gibi tutumlar tamamen yanlış; olaydaki haliyle, insanlık dışıdır. Hekim, ancak tıbbın gereğini ve elinden geleni yapabilir, sonuç kimsenin mutlak iradesi altında değildir. Sağlıkta şiddet sorunuyla mücadelemiz uzun bir süredir devam ediyor. 12 Mayıs’ta çıkan Sağlıkta Şiddet Yasası, bu suçları affı olmayacak yere koydu. Teröre karşı verdiğimiz sınavı, hep birlikte sağlıkta şiddet için de vereceğiz. Devlet iradesi, bütün gücüyle yanımızdadır." (ANKA)

Gündem