Sağlık Bakanı Koca’nın hastanesinde ‘çocuğa cinsel istismar’ iddiası

Sağlık Bakanı Koca’nın hastanesinde ‘çocuğa cinsel istismar’ iddiası
Halk Tv'nin haberine göre, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya ait Esenler Medipol Hastanesi’nde, 6 yaşındaki bir çocuğun cinsel istismara maruz kaldığı, olayın basına yansımaması için aileye para verildiği iddia edildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya ait Esenler Medipol Hastanesi’nde, çocuk istismarı davasında mahkum olan sanık, Yargıtay'ın kararı bozmasının ardından tahliye edildi.

Halk Tv’den Seyhan Avşar’ın haberine göre, İstanbul’da 6 yaşındaki C.A., 2019 yılında boğaz ağrısı şikayetiyle ailesi tarafından Esenler’deki Medipol Hastanesi’ne götürüldü. Röntgen odasında görevli Ahmed Cihad Öz tarafından cinsel istismara uğradığı iddia edilen çocuk, çığlık atınca durum polise intikal etti.

Gözaltına alınıp tutuklanan Ahmet Cihad Öz, Bakırköy 15. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı davada 22 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Karar, Yargıtay Ceza Genel Kurulu tarafından bozulunca yeniden yargılanan sanık, 13 Nisan’da tahliye edildi.

Yıllarca yaşadığı travmayı atlatamayan mağdur çocuğun ise 5 yıl sonra bir kez daha Adli Tıp Kurumu’na gönderilmesine karar verildi.

Öte yandan, dava sürecinde Medipol Sağlık Grubu’nda yönetici olarak görev yapan, şimdilerde ise Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olan Sevgi Yiğit ve Fahrettin Koca’nın kardeşi Özer Koca'nın çocuğun ailesiyle görüşerek, hastanenin adının duyulmaması için bir sözleşme yaptığı ileri sürüldü.

Bu kapsamda ailenin hesabına "manevi tazminat" adı altında 150 bin TL yatırıldığı, parayı Özer Koca'nın yatırdığı iddia edildi. (Kısa Dalga)

Gündem