Sağlık çalışanlarına şiddet sürüyor: İzmir'de göz doktoru, hasta ve yakını tarafından darp edildi

Sağlık çalışanlarına şiddet sürüyor: İzmir'de göz doktoru, hasta ve yakını tarafından darp edildi
İzmir'in Gaziemir ilçesinde özel bir tıp merkezinde göz doktoru olarak görev yapan Cüneyt İzzettinoğlu, hasta ve yakını tarafından darp edildi. Yaşananlar cep telefonuyla kaydedildi.

Olay bugün saat 10.40 sıralarında Gaziemir'de bulunan özel bir tıp merkezinde meydana geldi.

A.C., annesi ve kardeşiyle birlikte gemi adamı raporu için göz doktoru Cüneyt İzzettinoğlu'na tedavi oldu. İzzettinoğlu, yaptığı muayenin ardından A.C.'nin göz sağlığının gemi adamı belgesi için yeterli düzeyde olmadığını söyledi.

dha-f585f86191fedb0e65c3e952c7c936b5-6.jpg

İddiaya göre taraflar arasında bu nedenle çıkan tartışma, kavgaya dönüştü. A.C. ve kardeşi doktor İzettinoğlu'na saldırdı. İzzettinoğlu da kendini korumak için karşılık verdi. O anlar İzzettinoğlu'nun sekreteri tarafından cep telefonuyla kaydedildi. Görüntülerde İzzettinoğlu'nun "Sizi dışarı alalım" dedikten sonra bir şüpheli tarafından saldırıya uğradığı ve buna karşılık verdikten sonra iki şüpheli tarafından darbedildiği görüldü. Doktor İzzetinoğlu, "beyaz kod" verirken, sağlık raporu alıp şikayetçi oldu.

'10 yıl okuyup doktor oluyoruz. Bu muameleyi hak etmiyoruz'

Yaşadıklarını anlatan göz doktoru Cüneyt İzzettinoğlu, "Çok utanç verici ve talihsizce. 10 yıl okuyup doktor oluyoruz. Bu muameleyi hak etmiyoruz. Gemi adamı belgesi için gelmişlerdi. Muayene neticesinde görmesinin yetersiz olduğunu söyledim. Durumu anlattım ama hareketler agresifleşti. "Başka doktora gideriz dediğiniz gibi çıkmazsa sizle görüşürüz" diye tehdit ettiler. Açıkçası işime de geldi. Çünkü, başka doktor da benim dediklerimi diyecekti. Kısa bir süre sonra A.C.'nin kardeşi gelip hakaret etmeye başladı. Ben de belki cayıp gider diye sekreterime videoyu açmasını söyledim. Ancak öyle olmadı. Direkt saldırıya geçti. Ben de nefsi müdafaa yaptım. 3 kişi saldırdılar. Kendi odamın içinde oldu. Hem ben hem odam dağıldı. Bir ameliyatım vardı, yapamadım. Olayı kınıyorum. Şikayetçi oldum ve sonuna kadar gideceğim" dedi.

30 yıldır göz doktoru olduğunu belirten İzzettinoğlu, "Sözlü saldırılara maruz kaldığımız daha önce oldu ama ilk kez böyle bir şey başıma geldi" diye konuştu.

Boynu, gözü, başı ve kulağında yaralanmalar olduğu belirlenen İzzettinoğlu'nun geceyi hastaneye geçireceği öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. (DHA)

Gündem