Sağlık çalışanlarının iş bırakma eylemi ikinci gününde: Halkımızı yanımızda olmaya davet ediyoruz

Sağlık çalışanlarının iş bırakma eylemi ikinci gününde: Halkımızı yanımızda olmaya davet ediyoruz
Ankara'da 21 sağlık örgütüne üye sağlık çalışanları iş bırakarak, İl Sağlık Müdürlüğü önünde taleplerini dile getirdi.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Birlik ve Mücadele Platformu’nu (SABİM) oluşturan 21 sağlık örgütüne üye sağlık çalışanlarının dün başlattığı iş bırakma eylemi bugün de devam etti.

Sağlıkta şiddetin önlenmesi ve özlük ve mali hakları ile çalışma koşullarının iyileştirilmesi için iş bırakan sağlık çalışanları, Ankara'da İl Sağlık Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı.

Sağlık çalışanları, "Birleşe birleşe kazanacağız", "İnsanca yaşamak istiyoruz", "Emek bizim hak bizim", "Sefalete teslim olmayacağız" sloganlarını attı.

Burada yapılan açıklamada, "Toplu sözleşme taleplerimizi belirleyerek, platformun büyük çoğunluğunun katılımıyla 1-2 Ağustos'ta ülke genelinde iş bırakma kararı aldık. Çünkü, ölüyoruz, öldürülüyoruz, ekonomik olarak açlık sınırındayız. Tükeniyoruz. Tırnak makasıyla AVM'lere dahi girilemeyen bir zamanda, silahla polikliniğe girip sağa sola ateş edebilen kişilerle iç içeyiz. Şiddetin gölgesinde hizmet üretmeye çalışırken, her an bu silahtan çıkan bir kurşunla, hatta başımıza indirilen bir oksijen tüpüyle, gelecek bir bıçak darbesiyle ölebiliriz. Şiddeti engellemek için sadece kanunların yeterli olmayacağını biliyoruz. Rant alanına dönüştürülen ve kışkırtılan sağlık talebi, saygının yok edilmesi, eksik istihdamla verilmeye çalışılan hizmet, sanal kuyruklar, 5-10 dakika muayene süreleri..." denildi.

Sağlık çalışanlarının alım gücünün düştüğü belirtilen açıklamada, "Sağlık sistemindeki kargaşa ve huzursuzluk nedeniyle sağlık ekibinin hiçbir üyesi artık nefes alamıyor. Daha ne kadar dibe vurabiliriz? Ülkemizde oluşacak ideal sağlık sisteminin en büyük destekçisi olan bizler, hastalarımızın nitelikli tedavi olma, bakım alma ve iyileşme hakkını savunduğumuzun bilinmesini arzu ediyoruz. Pandemide, depremlerde ve her türlü zorlu şartlarda halkımıza ve hastalarımıza verdiğimiz fedakârca hizmetin unutulmamasını bekliyoruz. Nitelikli sağlık hizmeti için verilecek bu mücadelede sadece kendimiz için değil, hastalarımız için de mücadele ettiğimizin bilinciyle, tüm halkımızı yanımızda olmaya davet ediyoruz" ifadeleri yer aldı. (ANKA)

Gündem