Sağlık emekçisi sağlıklı beslenemiyor, nakdi destek bekliyor

Sağlık emekçisi sağlıklı beslenemiyor, nakdi destek bekliyor
Kamu hastanelerinde çalışan sağlıkçılar yemeklerin sağlıksız olduğunu belirtti ve Sağlık Bakanlığı'na yemek desteği çağrısında bulundu.

Kamu hastanelerindeki sağlık çalışanları, sağlıksız ve hijyenik olmaya yemeklerden şikayetçi. "Bir günlük nöbet parası yemeğe gidiyor. Ekmek arası ile günü bitirdiğimizi biliyoruz" diyen sağlık çalışanları, aylık nakdi olarak yemek yardımı yapılmasını talep ediyor.

Beslenme programına sağlık kurumları uymuyor

Birgün'den Sibel Bahçetepe'nin haberine göre, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Ankara Şube Eş Başkanı Kubilay Yalçınkaya, Sağlık Bakanlığı’nın Türkiye Beslenme Rehberi’nde yer alan beslenme programına sağlık kurumlarında uyulmadığını söyledi.

'Birinci basamak sağlık kurumlarında yani aile sağlığı merkezlerinde hiç yemek yok'

Yataklı tedavi kurumlarında çıkan yemeğin her geçen gün daha da sorunlu bir hal aldığını belirten Yalçınkaya, şu değerlendirmede bulundu:

"İki sorunumuz var. Birincisi, birinci basamak sağlık kurumlarında yani aile sağlığı merkezlerinde hiç yemek yok, çalışanlara ücret de ödenmiyor. İkinci ve üçüncü basamak sağlık kurumlarında yani devlet, eğitim araştırma hastanelerinde bütçe baskısıyla sağlık kurumları en ucuz bedeli veren firmalara ihaleyi veriyor. İhaleler de her gıda enflasyonu artığında kâr elde etmek için yemek kalitesinden ödün veriyor. Yemekler yenilebilecek gibi değil. Arkadaşlarımız bu yemekleri düzenli yediğinde hem bağırsak hem mide rahatsızlığı geçiriyor."

'Yemekten böcek çıktı, tutanak tutuldu'

"Sağlık emekçisi nöbete kaldığında dışarıdan yemek yemeye kalkarsa mesaisinin üç saati yemek ücretine gidiyor. Sağlık emekçisi sağlıklı beslenemiyor. Kamu işçisine nakdi 98 TL günlük yemek yardımı yapılıyor, kamu emekçileri olarak biz de 151 tl aylık 3 bin 325 TL yemek yardımı yapılmasını istiyoruz. Zaman zaman yemeklerin içinden kıl, böcek de çıkıyor. Geçen bir hastanede yemekten böcek çıktı, tutanak tutuldu. Ciddi anlamda sorunlar var." (Kısa Dalga)

Gündem