Sağlıkçılar, şiddetin sona ermesi için Türkiye genelinde 2 gün iş bırakacak

Sağlıkçılar, şiddetin sona ermesi için Türkiye genelinde 2 gün iş bırakacak
Sosyal Hizmet, Birlik ve Mücadele Platformu'na bağlı sağlıkçılar, Artan şiddet olaylarına dikkat çekmek için 1-2 Ağustos tarihlerinde Türkiye genelinde greve gidecek. Şanlıurfa'daki sağlıkçılar, şiddetin önüne geçilmesini talep ediyor.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Birlik ve Dayanışma Platformu (SABİM), 1-2 Ağustos'ta Türkiye genelinde şiddetin önlenmesi, mali ve özlük haklarının verilmesi, liyakatlı yönetim, çalışma koşullarının düzeltilmesi talepleri ile iş bırakacak.

GazeteDuvar'dan Fatma Keber'in haberine göre; 19 sendika ve 2 aile hekimliği federasyonunu içeren SABİM, hekim, hemşire, ebe ve sağlık emekçilerinin ortak sorunlarına çözüm üretme ve seslerini duyurmak amacıyla birlikte mücadele etmek için geçtiğimiz günlerde kuruluşunu ilan etmişti.

Sağlık emekçilerinin güncel sorunları ve 7. Dönem Toplu Sözleşme talepleri konusunda uzun süredir toplantılar yapan platform, 7. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinin başlayacağı 1 ve 2 Ağustos’ta greve gidecek.

'Ne bir silahlı giriş engellendi, ne hastanelerde güvenlikçi sayısı artırıldı'

Sağlıkta şiddet haberlerinin en çok geldiği illerden olan Urfa’da da greve gideceklerini söyleyen Urfa Hekimsen Şube Başkanı Cemalettin Ünal, “Şiddete karşı tedbir alınması, özlük haklarımızın korunması amacıyla Türkiye genelinde olduğu gibi Urfa’da da iş bırakacağız" dedi. Sağlıkta şiddetin önlenmediğine işaret eden Ünal “Ne bir silahlı giriş engellendi, ne hastanelerde güvenlikçi sayısı artırıldı, ne de hastanelere polis verildi. Elini kolunu sallayan bıçakla, silahla hastaneye giriyor. Tedbirler alınacağı söylenmişti bakan tarafından ama sahada hiçbir şekilde bunları göremedik" diye konuştu.

Tedbirlerin alınmaması ve verilen sözlerin tutulmaması nedeniyle tedirgin olduklarını kaydeden Ünal, “Urfa'da şiddete daha fazla eğilim var. Doktorlarımız kendine güvende hissetmiyor ve biz bu eylemi daha çok önemsiyoruz açıkçası. Çünkü diğer illere oranla bizde şiddet daha fazla. Biz eyleme geçmeden, bakanımız tedbirleri artırır, önlemler olursa Urfa’da eylem iptal edilebilir. Ama şu anda hiçbir gelişme yok, bir açıklaması da yok. Beklemedeyiz hala” ifadelerini kullandı.

Gündem