'Sahte jandarma' tarafından dolandırıldığını eve gelen jandarmadan öğrendi

'Sahte jandarma' tarafından dolandırıldığını eve gelen jandarmadan öğrendi
Denizli'nin Acıpayam ilçesinde 76 yaşındaki Cemile Özcan, kendisini jandarma olarak tanıtan kişilere tüm parasını ve ziynet eşyasını verdi. Jandarmanın devreye girmesiyle şüpheli yakalandı, Özcan'ın altın ve paraları geri verildi.

Denizli Acıpayam İlçe Jandarma Komutanlığı ile Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT), bir dolandırıcılık olayı için Köke Mahallesi'ne gitti. Ekipler, içinde şüpheli kişilerin bulunduğu bir otomobilin mahalleden ayrıldığını fark etti. Jandarma, mahalledeki evleri tek tek dolaşıp, vatandaşlarla konuştu, başka bir dolandırıcılık olayı yaşanıp yaşanmadığını sordu.

'ALTIN VE PARALARI POŞETLE VERDİM'

Yalnız yaşayan 3 çocuk, 6 torun sahibi Cemile Özcan, ekiplere, telefonla arayan bir kişinin kendisini jandarma görevlisi olarak tanıtıp, "'Oğlun 1983 yılında av sırasında arkadaşı tarafından kaza kurşunuyla öldürülmüş. Karşı tarafın yakınları sana kötülük yapıp, evindeki para ve ziynet eşyalarını alacak. Size bir jandarma personeli gönderiyoruz. O altın ve paraların çalınmasına karşı alıp, fotoğraflarını çektikten sonra size getirip, iade edecek' dedi. Ben de bunun üzerine eve gelen kişiye 10 bin dolar, 10 bin euro, 4 çeyrek altın ve 1 altın bileziğimin bulunduğu poşeti verdim" dedi. Jandarmadan dolandırıldığını öğrenen Özcan, gözyaşlarını tutamayıp bayıldı.


Ekipler, dolandırıcıları yakalamak için 'Avcı' adını verdikleri operasyon başlattı. Takibe alınan otomobildeki dört kişi yakalandı.
Jandarma ekipleri, para ve altınları tutanakla Cemile Özcan'a teslim etti. (DHA)

Gündem