Sahte koruma aracı Erdoğan’ın uçağının yanına kadar ulaştı

Sahte koruma aracı Erdoğan’ın uçağının yanına kadar ulaştı
Siyah renkli aracının önüne 'Protokol' yazısı koyan, tepesine sahte çakar taktıran bir kişi, Cumhurbaşkanı'nın uçağının dibine kadar geldi ve 1 saat kaldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın koruma ordusu sık sık gündeme gelirken, Erdoğan’ın bir seyahati sırasında güvenlik açığı yaşandığı ortaya çıktı.

10Haber’den Hazar Dost’un haberine göre, İstanbul’da siyah renkli aracının ön camına ‘Protokol’ yazısı koyan, tepesine de çakar lamba taktıran bir kişi, Cumhurbaşkanı’nın bineceği uçağın yakınına kadar gitti. Sahte “koruma” aracı, ancak bir saat sonra fark edildi.

Erdoğan partisinin 7 Ekim’de Ankara’daki kurultayının ertesi günü İstanbul’a uçtu. 8 Ekim’de uçak Atatürk Havalimanı apronuna indi. Korumaları çıkış için konvoy hazırlığı yaparken, Konukevi’nin E Kapısı’na saat 14.33’te siyah renkli bir araç yanaştı.

Tutanağa göre 06 plakalı ve ön camında “protokol” yazan araç, kapı güvenliği tarafından durduruldu. Ancak içindeki kişi “Korumayım, hemen kapıyı aç” dedi.

Aprona girip, Cumhurbaşkanı’nın uçağının yanına kadar yaklaşan araç, bir saat sonra Cumhurbaşkanlığı korumaları tarafından fark edildi.

İddiaya göre, aracı süren şahıs apar topar E Kapısı’na götürülürken, kendisini “Cumhurbaşkanını çok sevdiğim için girdim” diye savundu.

Şahıs, sahte çakar kullandığı için işlem yapıldıktan sonra olay yerinden gönderilirken, kapıdaki güvenlik ve polis memuru hakkında “Güvenlik zafiyeti yarattıkları” gerekçesiyle soruşturma başlatıldı.

Erdoğan’ın koruma ordusu için günlük 2 milyon 623 bin TL harcanıyor. (Kısa Dalga)

Gündem