Sahte YSK e-postasıyla kişisel veriler çalınıyor: 'Tek tık'la tuzak

Sahte YSK e-postasıyla kişisel veriler çalınıyor: 'Tek tık'la tuzak
Dolandırıcılık seçim öncesi bazı e-posta adreslerine Yüksek Seçim Kurulu’na ait izlenimi verilen mesajlar göndererek kişisel verileri ele geçirmeye çalışıyor.

Vatandaşlara mail ve SMS yoluyla ulaşan dolandırıcılar, bu kez Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) sitesinin görselini kullanıyor.

Dolandırıcılar önce 'Yüksek Seçim Kurulu Seçmen Sorgulama Hizmeti' başlığıyla e-posta aracılığıyla bir link gönderiyor.

Bu linkte üzerinden seçim kaydı sorgulaması yapılması isteniyor.

Sorgulama yapmak isteyen vatandaşlardan adres ve telefon gibi iletişim bilgileri isteniyor.

Kişisel bilgilerini dolandırıcıların sistemine giren vatandaşların cep telefonlarına mesaj geliyor.

dolandiricilik-ysk-site.jpg

Her adımınız izlenebilir

İTÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Burak Berk Üstündağ, linkin kişisel verilerin toplanmasına sebep olduğunu belirterek "Bu linklere kendi bilgisayarınızdan açmayın. Sizin makinenize bir virüs gönderiliyor" dedi.

Prof. Dr. Burak Berk Üstündağ sözlerini şöyle sürdürdü: "Makineniz bir grup içerisinde internet saldırılarının elemanı haline geliyor. Siz bilgisayarınız üzerinden her tuşa bastığınızda kaydı izleniyor, bir bankanın sitesine girdiğinizde şifreleriniz alınıyor. Sadece para ve kredi kartı bilgileri değil, kişisel bilgileriniz de toplanıyor."

Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu ise "Uygulamalar para kazanma amaçlı tüketiciyi mağdur ediyor. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun düzenlemesiyle tüketiciye bedel yansıtılırsa BTK'ya şikayet edilebilir" dedi. (DHA)

Gündem