Samsun'da iki aydır maaşlarını alamayan Tekkeköy Devlet Hastanesi inşaatı işçileri iş bıraktı

Samsun'da iki aydır maaşlarını alamayan Tekkeköy Devlet Hastanesi inşaatı işçileri iş bıraktı
Samsun'da iki aydır maaşlarını alamadıkları için geçtiğimiz günlerde iş bırakma eylemi yapan Tekkeköy Devlet Hastanesi inşaatında çalışan işçiler iş bıraktı.

Tekkeköy Devlet Hastanesi inşaatında çalışan işçiler, alacaklarının tamamının ödenmemesi nedeniyle bugün iş bıraktı. İşçiler, birkaç gün önce de iki aydır maaş alamadıkları gerekçesiyle iş bırakmıştı.

2019 seçimlerinde 600 güne bitirecek denilmişti

Gazete Duvar'ın haberine göre AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 31 Mart 2019 seçimleri öncesi temelini atarak, müteahhit firmadan '600 günde bitireceğiz' sözü aldığı Tekkeköy Devlet Hastanesi inşaatında, o tarihten bu güne fazla ilerleme kaydedilemedi.

İşçilerin alacaklarının tamamı ödenmedi

Tekkeköy Devlet Hastanesi inşaatının yapım ihalesini alan müteahhit firmanın artan maliyetleri karşılayamaması nedeniyle, uzun süredir hiçbir çalışmanın yapılmadığı hastane inşaatında çalışmalar geçtiğimiz aylarda başladı. Ancak hastane inşaatında bu seferde iki aydır maaş alamadıklarını gerekçe gösteren işçiler, eylem yaparak iş bıraktı. İş bırakma eylemi sonrası işçilerin bir kısmına alacakları ödendi. Ancak işçiler, alacaklarının tamamının ödenmediğini belirterek bugün yeniden iş bıraktı.

70'e yakın işçi arkadaşımız tamamen iş bıraktı

Hastane inşaatında çalışan işçiler, "Alacaklarımızın bir kısmı ödendi. Kalan alacaklarımızın da ödeneceği söylendi. Ancak bu şartlarda inşaatta yeniden çalışmamız mümkün değil. Bu nedenle hastanenin inşaatında çalışan 70'e yakın işçi arkadaşımız tamamen iş bıraktı. Tekrar hastane inşaatında çalışmaya gitmeyeceğiz. Alacaklarımızın ödenmesini bekliyoruz" dedi.

Tekkeköy Devlet Hastanesi inşaatında çalışan işçilerin tamamen iş bırakması üzerine inşaat yine durdu. Taşeron firmanın yeniden işçi kadrosu oluşturarak, inşaatı devam ettirmesi bekleniyor. (Kısa Dalga)

Gündem