Şanlıurfa'da 26 yaşındaki doktor yaşamına son verdi: Hekimler umutsuz ve mutsuz

Şanlıurfa'da 26 yaşındaki doktor yaşamına son verdi: Hekimler umutsuz ve mutsuz
Şanlıurfa'nın Hilvan Devlet Hastanesi'nde doktor olan Ronahi Satı, evinde ölmüş halde bulundu. Şanlıurfa Tabip Odası Satı'nın intihar ettiğini bildirdi: "Hekimler, mevcut politikalar yüzünden umutsuz ve mutsuz."

Şanlıurfa'nın Hilvan Devlet Hastanesi'nde doktor olarak görev yapan 26 yaşındaki Ronahi Satı, evinde şüpheli şekilde ölü bulundu. Şanlıurfa Tabip Odası Satı'nın intihar ettiğini açıkladı.

Mezopotamya Ajansı'nda yer alan habere göre Diyarbakır nüfusuna kayıtlı olan ve Şanlıurfa merkezde bulunan evinde ölü bulunan Satı'nın cenazesi Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.

Daha sonra Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu Müdürlüğü morguna kaldırılan Satı'nın cenazesi, otopsi işlemlerinin ardından yakınlarına teslim edilecek.

Tabip odasından açıklama

Şanlıurfa Tabip Odası'nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda şu ifadeler yer aldı: "Bir hekimin daha yaşamına son verdiği haberini aldık. Mesleğinin henüz başında olan genç meslektaşımız Dr Ronahi SATI’yı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Ailesine, tüm sevenlerine ve camiamıza başsağlığı ve sabır diliyoruz."

'Bu trajedinin bir daha yaşanmaması için adımlar atılmalıdır'

Açıklama şöyle devam etti:

"Bu trajik kayıp, hekimlik mesleğinin içinde bulunduğu zorlu koşulları bir kez daha gündeme getirmektedir.

Sağlık ortamının içinde bulunduğu zorluklar, sadece bir bireyin değil, tüm sağlık camiasının sorunudur. Dr. Ronahi SATI'nın ailesine, yakınlarına ve camiamıza başsağlığı ve sabır diliyoruz. Ancak sadece başsağlığı dilemek yetmez, bu trajedinin bir daha yaşanmaması için adımlar atılmalıdır."

'Hekimler umutsuz ve mutsuz'

"Ekonomik krizle birlikte hekimlerin karşılaştığı güvencesizlik, yoğun ve güvensiz çalışma koşulları, mobbing ve sağlıkta şiddet gibi sorunlara karşı sessiz kalmamak, birlikte mücadele etmek zorundayız. Yaşamak ve yaşatmak için, emeğimizin hakkını aramak için tüm meslektaşlarımızı bir araya gelmeye ve dayanışmaya çağırıyoruz.

Hekimler, mevcut politikalar yüzünden umutsuz ve mutsuz. İnsan onuruna yaraşır koşullarda çalışmak ve geleceğe umutla bakmak istiyoruz.

Üzgünüz, Yastayız ve İsyandayız!" (Kısa Dalga)

Gündem