Şanlıurfa'da 7 katlı bina çöktü, arama - kurtarma sürüyor

Şanlıurfa'da 7 katlı bina çöktü, arama - kurtarma sürüyor
Şanlıurfa'da ağır hasarlı 7 katlı bina çöktü. Enkaz altında birilerinin olması ihtimaline karşı arama - kurtarma çalışması başlatıldı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonraki denetimde 'ağır hasarlı' olduğu belirlenen 7 katlı bina, bugün saat 15:40 sıralarında çöktü.

Haliliye ilçesinde Bahçelievler Mahallesi'ndeki Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan binanın çökmesinin ardından bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi.

Bölgede bulunanlar güvenli alanlara yönlendirildi. Ekipler enkaz altında birilerinin olma ihtimaline karşı arama kurtarma çalışması başlattı.

Arama kurtarma ekipleri, belirli aralıklarla "Sesimi duyan var mı?" diye seslendi. Mühürlenen binada CHP il başkanlığının da bulunduğu öğrenildi. Ekiplerin enkazdaki çalışmaları sürüyor.

'Binaya giriş yasaktı'

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, ağır hasarlı binayla ilgili gerekli önlemlerin alındığını belirterek şunları söyledi: "Hukuki süreç olduğu için hemen yıkılma imkanı yok. Mutlaka bir önlem alınmıştır ama vatandaşlarımıza uyarıları dinletmekte zorluk yaşıyoruz. İkazlar yapıldı, suları elektrikleri kesildi. Bu konuda daha duyarlı olmamız gerektiğini gösteriyor."

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, binanın ağır hasarlı olması nedeniyle boşaltılmış olduğunu belirterek "Bina yıkılacak binalar arasındaydı. Etrafındaki binalar da ağır hasarlı. Binaya giriş yasaklanmıştı" dedi.

Beyazgül, "Yasal süreçlerin tamamlanmasının ardından yıkılacaktı. Çevresindeki binalar boşaltılmış durumda. Hasarlı binaların olduğu yere güvenlik bantları çekilmişti" diye konuştu.

Ses duyulmuş

CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, depremden sonra binanın tamamen boşaltıldığını ve binada kimsenin olmadığını söyledi.

Aydınlık şunları kaydetti: "Bina ağır hasarlıydı ve etrafı çevrilmişti ama binada su kaçağı varmış, ekipler onu kontrole gelmiş galiba. Belediye personeli çıkmış, onlarda bir şey yok ama binadan sesler geliyor. Bu yüzden çalışmalar yapılıyor. İnşallah en kısa zamanda o kişiye ulaşılır." (DHA)

Gündem