Şanlıurfa'da elektrik kesintilerini protesto eden 4 çiftçi tutuklandı

Şanlıurfa'da elektrik kesintilerini protesto eden 4 çiftçi tutuklandı
Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde dün elektrik kesintilerini protesto ederken gözaltına alınan dört çiftçi tutuklandı.

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi’nin (DEDAŞ) uyguladığı elektrik kesintilerini protesto eden ve gözaltına alınan çiftçilerden dördü tutuklandı. Tutuklanan çiftçiler Hilvan Cezaevi’ne gönderildi.

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde dün Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi’nin (DEDAŞ) uyguladığı elektrik kesintilerini protesto eden en az 20 çiftçi jandarma tarafından gözaltına alındı.

“Görevi yaptırmamak için direnme”, “Kamu malına zarar verme” ve “Trafik güvenliğini tehlikeye sokma” suçlaması

Mezopotamya Ajansı'nda yer alan habere göre dün gece Viranşehir İlçe Jandarma Komutanlığı’nda gözaltında tutulan 20 çiftçiden 10’u ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. 10 çiftçi ise işlemlerin ardından Viranşehir Adliyesi’ne sevk edildi. Savcılık, çiftçileri “Görevi yaptırmamak için direnme”, “Kamu malına zarar verme” ve “Trafik güvenliğini tehlikeye sokma” suçlaması ile Viranşehir Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk etti.

4'ü tutuklandı, 6'sı adli kontrol ile serbest bırakıldı

Mahkeme, çiftçilerden İsmail Akyol, Abdulkadir Yıdızoğulları, Mehmet Yıldızoğulları ve Zafer Keskinbıçaklı’nın sevk maddelerinden ayrı ayrı tutuklanmasına karar verirken, altı çiftçi adli kontrol şartları ile serbest bırakıldı. Hakkında tutuklanma kararı verilen çiftçiler Hilvan Cezaevi’ne gönderildi. (Kısa Dalga)

Gündem