Santa Maria Kilisesi saldırısı ile bağlantılı 48 kişi gözaltına alındı

Santa Maria Kilisesi saldırısı ile bağlantılı 48 kişi gözaltına alındı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'da Santa Maria Kilisesi'ne yönelik silahlı saldırının failleriyle bağlantılı ve IŞİD üyesi olduğu iddiası ile toplam 48 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'da Santa Maria Kilisesi'nde meydana gelen silahlı saldırının failleriyle bağlantılı ve çatışma bölgeleriyle irtibatlı olan şahıslar başta olmak üzere IŞİD’e yönelik düzenlenen operasyonlarda 48 şüphelinin yakalandığı bilgisini verdi.

Bakan Yerlikaya'nın paylaştığı bilgilere göre, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı ve Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda Bozdoğan-21 operasyonu düzenlendi.

AA'nın haberine göre İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu İstanbul'un Sarıyer ilçesinde bulunan Santa Maria Kilisesi'ndeki silahlı saldırının failleriyle bağlantılı ve çatışma bölgeleriyle irtibatlı oldukları tespit edilen 30 şüpheli gözaltına alındı.

Ankara İl Emniyet Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucunda da IŞİD’le bağlantılı oldukları tespit edilen 18 şüpheli gözaltına alındı. (Kısa Dalga)

Gündem