Sarıgül: AFAD'ı bu depremde yetersiz bulabiliriz ama tahrip edemeyiz

Sarıgül: AFAD'ı bu depremde yetersiz bulabiliriz ama tahrip edemeyiz
Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği Kilis'i ziyaretinde, "AFAD'ın başındakileri liyakat yönünden eleştirebiliriz, AFAD'ı bu depremde yetersiz bulabiliriz ama tahrip edemeyiz" dedi.

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Kahramanmaraş merkezli 2 büyük depremin vurduğu Kilis'i ziyaret etti. Sarıgül, şunları söyledi: "'Bölgede hayatı olabildiği kadar normale döndürmek için çalışmamız gerekiyor. Halkın günlük ihtiyaçlarını karşılamak, kış şartlarından koruyacak şekilde barınmalarını sağlamak, ondan sonra da geçici iskana geçmemiz lazım.

Elbette ki bir an önce hayat normale dönsün, insanlar evlerine kavuşsun isteriz ama bunu en sağlıklı ve doğru şekilde yapmak zorundayız.

"Kızılay', "AFAD', "Ahbap', "Babala" diye ayrımcılık yapılıyor olmasını doğru bulmuyoruz. Kızılay, orayı yönetenlerin değil hepimizin Kızılay'ıdır. Yönetimler gider, Kızılay kalır. AFAD, tüm yurttaşlarımızın vergileriyle çalışan bir devlet kurumudur. AFAD'ın başındakileri liyakat yönünden eleştirebiliriz, AFAD'ı bu depremde yetersiz bulabiliriz ama tahrip edemeyiz. Devleti yönetenler, yetki kıskançlığı yapmadan uzanan her eli tutmak zorundadır. Merkezi ve yerel idareler, bir bütün olarak hareket etmelidir. Ülkeyi yönetenler ve parti liderleri, siyasi kaygılarını bir kenara bırakmalıdır. Öfke, nefret ve tehdit diliyle bir yere varamayız" diye konuştu.

(DHA)

Gündem