Sarıgül'den İmamoğlu'na tavsiye: Benim yaptığım hataları yapmasın

Sarıgül'den İmamoğlu'na tavsiye: Benim yaptığım hataları yapmasın
Mustafa Sarıgül, CHP Genel Başkanlığı için hazırlandığı iddia edilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na seslendi: "Sarıgül’ün yaptığı hataları yapmaması lazım. Sarıgül acele davrandı."

Milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından siyasi kulisler hareketlendi. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun seçimin ardından yaptığı "Kimse endişe etmesin, her şey yeniden başlıyor. Unutmayın; değişmeyen tek şey değişimdir" çağrısı, çeşitli yorumlara neden olmuştu. Kimi çevrelerde de İmamoğlu'nun CHP Genel Başkanlığı için nabız yokladığı öne sürüldü.

CHP'den milletvekili seçilen Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül ise İmamoğlu'na acele etmemesi tavsiyesinde bulundu. Halk TV'de İsmail Küçükkaya'nın sorularını yanıtlayan Sarıgül, şu açıklamada bulundu:

"Sarıgül’ün yaptığı hataları yapmaması lazım. Sarıgül acele davrandı. O gün mesela Baykal’ın karşısına ben çıkmasam da bir kurultay sonra çıksaydım, ben yüzde 40 oyla kaybettim. Tecrübesizlikle kaybettik. Olay şu, belediye başkanı birinci dönem seçilir, vaat ederek seçilir. İkinci dönem seçilirse yaptıklarıyla seçilir. Üçüncü dönem baş tacıdır. Bu nedenle belediye başkanlarımızın ikinci dönem seçilip başarılarını taçlandırması lazım.”

Baykal'a karşı aday olmuştu

Mustafa Sarıgül, 29-30 Ocak 2005 tarihinde yapılan 13'üncü CHP Olağanüstü Kurultayı'nda dönemin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a karşı aday olmuştu. Deniz Baykal, 1134 geçerli oydan 674’ünü alarak genel başkan seçildi. Mustafa Sarıgül ise 460 oyda kaldı. (Kısa Dalga)

Gündem