Sarıyer'de tapulu evlere 'binanızı kontrol ettirin' yazısı gitti: 40 bin riskli bina var

Sarıyer'de tapulu evlere 'binanızı kontrol ettirin' yazısı gitti: 40 bin riskli bina var
İstanbul Sarıyer’deki 68 bin binanın yüzde 75’i herhangi bir mühendislik hesabı almamış. Tahminen 40 bin riskli bina var.

6 Şubat Maraş depremlerinin ardından olası Marmara depremi de gündemdeki yerini konuyor. İBB’nin raporuna göre İstanbul'da kendiliğinden çökme riski olan 318 bina var ve bu binalarda 8 bin kişi yaşıyor.

Habertürk'ten Esra Toptaş'ın haberine göre İstanbul’da bazı ilçeler, semtler var ki riskli bina sayısı çok çok yüksek. Avcılar merkezinde 3 bin riskli bina bulunuyor.

Sarıyer’de de durum korkutucu… Sarıyer Belediyesi konut sahiplerine tebligat gönderiyor; Evlerinizi kontrol ettirin diyor.


Sarıyer Belediyesi’nden verilen bilgiye göre; ‘evinizi kontrol ettirin’ tebligatı sadece tapulu ve iskanlı binalara gönderildi. Gecekondulara değil. Sarıyer’de bina sayısı ön görünüm bölgesi dahil 68 bin. Bunun Yaklaşık yüzde 75 i mühendislik hizmeti alınmadan yapılan yapılar. Yani çoğunluğa yakını test sonucuna göre riskli yapı çıkabilir. 68 bin binadan 49 bini Boğaz ön görünüm dışında kalıyor. Tahmini riskli yapı sayısı: 40 bin. (Kısa Dalga)

Gündem