Şarkıcı Kurtuluş Kuş'a cinsel saldırı suçundan 12 yıl hapis istemi

Şarkıcı Kurtuluş Kuş'a cinsel saldırı suçundan   12 yıl hapis istemi
Aydın'ın Efeler ilçesinde, 19 yaşındaki B.B.'ye nitelikli cinsel saldırıda bulunduğu ileri sürülen şarkıcı Kurtuluş Kuş hakkında, 12 yıldan az olmamak koşuluyla hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Şarkıcı Kurtuluş Kuş hakkında, 27 Şubat 2022 tarihinde, Aydın'ın Efeler ilçesindeki bir otelde B.B. adlı kıza karşı 'nitelikli cinsel saldırı' suçunu işlediği iddiasıyla iddianame hazırlandı. B.B.'nin, olaydan sonra otele birlikte geldiği arkadaşlarına kendisini alması için mesaj atıp, kötü şeyler yaşandığını söylediğine ancak sonrasında içine kapanıp, kimseyle görüşmediğine iddianamede yer verildi. B.B.'nin travma nedeniyle stres bozukluğu yaşadığının da altı çizildi.

Soruşturma kapsamında ifadesi alınan Kurtuluş Kuş'un, B.B. ile rızasıyla birlikte olduklarını öne sürdüğü ve üzerine atılı suçlamaları reddettiği belirtildi.

Ancak ikilinin daha önce de bir araya geldikleri ve böyle bir durumun yaşanmadığı, alınan tanık ifadelerinin B.B.'yi destekler nitelikte olduğu, B.B.'nin yapılan muayenesinde ilişki sonrası basit tıbbi müdahaleyle giderilemeyecek şekilde yaralandığı, Kuş'un B.B.'yi 'nitelikli yaralama' meydana getirecek şekilde yaraladığı kaydedildi. Toplanan deliller ve alınan ifadeler ışığında Savcı, Kuş'un 'nitelikli cinsel saldırı' suçundan 12 yıldan az olmamak şartıyla hapisle cezalandırılmasını talep etti. (DHA)

Gündem