Saruhan Oluç'tan Özgür Özel'e: Biraz serinkanlı değerlendirmek hayırlı olur

Saruhan Oluç'tan Özgür Özel'e: Biraz serinkanlı değerlendirmek hayırlı olur
DEM Parti Antalya Milletvekili Saruhan Oluç, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in, yerel seçimlerde aday çıkarmaları nedeniyle, partisine yönelik eleştirilerine yanıt verdi. Oluç, bölge illerinde de CHP'nin karşılarında aday gösterdiğini anımsatarak, "AKP ye kazandırmak için buralarda aday gösterdi desek doğru bir şey söylemiş olur muyuz?" diye sordu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in DEM Parti’nin 2019’daki stratejisini değiştirdiğini belirtip, “DEM Parti’nin izlediği stratejide kendi sözcüleri, milletvekillerinden okuduğumuz ve yalanlanmayan bir şekilde AKP ile 1 Nisan sonrasına yönelik, yani kayyum atama meselesi başta olmak üzere, çeşitli görüşmeler yapılıyor. Bize kazandırmak değil, gerekirse kaybettirmek üzerine bir strateji var” sözlerine DEM partililerin tepkisi devam ediyor.

BBC Türkçe'nin haberine göre, CHP ile yürütülen kent uzlaşısı görüşmeleri heyetinde yer alan Saruhan Oluç’tan gazetecilerle sohbet toplantısında 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde herhangi bir siyasi partiye seçim kazandırma veya kaybettirme yaklaşımıyla hareket etmediklerini söyledi.

Her siyasi partinin kendi adaylarıyla seçim yarışına girme hakkı olduğuna işaret eden Oluç, “Zorunluluktan dolayı bir başka partiyi desteklemez, desteklememelidir” dedi.

Partisinin Batı illerinde kent uzlaşısı çerçevesinde iş birliği tercihinde bulunma kararını da anımsatan Oluç, “Bazı tercihlerde bulunabiliriz ama bu partinin kendi tercihidir. Kimseye verilmiş bir söz yoktur, olmamalıdır da” diye konuştu.

'Özel'in açıklaması siyasi olarak tutarsız'

“Biz bu tartışmayı daha şık şekilde sürdürmeyi tercih ederdik” diyen Oluç, Özel’in, açıklamalarını siyasi olarak “tutarsız” olduğunu savundu.

Cumhurbaşkanlığı seçimini muhalefetin kaybetmesinin ardından o dönem CHP Grup Başkanvekili olan Özgür Özel’in, “Keşke HDP kendi cumhurbaşkanı adayını çıkarsaydı” dediğini anımsatan Saruhan Oluç, şu görüşleri dile getirdi:

“Biz o zaman şunu söylemiştik; biz kendi adayımızı çıkardığımızda bir başarısızlık ortaya çıktığında bu başarısızlığın faturasını bize keseceklerdi. Dolayısıyla biz o zamanki politik tercihimizi ortaya koymuştuk.

28 Mayıs sonrası bunu söyleyen Özgür Özel’in, bugün çıkıp da 'DEM Parti bize kaybettirmek için çalışıyor, aday gösteriyor' demesi siyasi olarak tutarsız geliyor. Çünkü biz kimseye kaybettirmek için aday çıkarmıyoruz. Bizim doğal hakkımız, kendi adaylarımızla yarışmak. Kaybettirmek ya da kimseye kazandırmak için değil, kendimiz kazanmak için bu yerel seçimlerde mücadele "edeceğiz dedik.

Başka bir açıdan bakalım mesela CHP kazanma şansının hiç olmadığı Kürt coğrafyasında her yerde aday gösterdi. Diyarbakır, Şırnak, Hakkari, Mardin… Şimdi desek ki CHP, bize kaybettirmek AKP ye kazandırmak için buralarda aday gösterdi desek doğru bir şey söylemiş olur muyuz? Dolayısıyla bu meseleleri hani biraz böyle serinkanlı sakin bir şekilde değerlendirmek daha hayırlı olur diye düşünüyorum.” (Kısa Dalga)

Gündem