Savunma Bakanı: Yunanistan'ın uzatılan barış elini tutmasını bekliyoruz

Savunma Bakanı: Yunanistan'ın uzatılan barış elini tutmasını bekliyoruz
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türkiye'nin barışçıl diyalogdan yana olduğunu belirterek Yunanistan'ın uzatılan barış elini tutmasını beklediklerini ifade etti.

Edirne'de gazetecilere konuşan Akar, Yunanistan'la iyi komşuluk ilişkileri çerçevesinde faaliyetlerini yürütmeye, sorunları barışçıl yönden çözmeye gayret gösterdiklerini ifade etti.

"Fakat bu iyi komşuluk ilişkileri ve ulusal hukuk konusunda maalesef anlaşmak mümkün olmuyor" diyen bakan, kendilerinin yine sabır ve şefkatle barış elini uzattıklarını dile getirdi.

Akar, şöyle devam etti: "Özet olarak bu... Türk- Yunan sorunları dediğimiz zaman bizim söylediğimiz şey var... Bunları ne yapalım? 'Barışçıl yollarla yapalım, diyalogla yapalım' diyoruz. Dolayısıyla 'Diyaloğa gelin' diyoruz. Dışişleri Bakanlığı'mızın yaptığı çalışmalar var. Milli Savunma Bakanlığı'nın yaptığı çalışmalar var. Bir de sayın cumhurbaşkanımızın NATO üyeleriyle oluşturduğu bir çalışması var. Bu toplantıların hiçbirisine gelmiyorlar. Toplantılara gelmiyorlar."

'TOPLANTI İÇİN BEKLİYORUZ'

Akar, güvenlik önlemleriyle ilgili toplantının Türkiye'de yapılması gerektiğini ancak iki yıldır Yunanistan'ın yanıt vermediğini kaydetti.

Milli savunma bakanı, şunları söyledi: "En son gittiğim NATO bakanlar toplantısında muhatabımız olan savunma bakanı arkadaşımıza bu konuda beklentimizi ilettik. Onlardan şimdi cevap bekliyoruz." (DHA)

Gündem