Tuzla Piyade Okulu'ndaki Atatürk fotoğrafı kavgasında yaşananlar

Tuzla Piyade Okulu'ndaki Atatürk fotoğrafı kavgasında yaşananlar
10 Kasım anmasında, Atatürk fotoğrafını yakasına takmayan ve odasının kapısından fotoğrafını indiren teğmenin darp edildiğini öne sürerek darp raporu almak istediği fakat vücudunda darp izine rastlanmadığı öğrenildi

İstanbul'daki Tuzla Piyade Okulu'nda düzenlenen 10 Kasım Atatürk'ü anma etkinlikleri sırasında bazı teğmenlerin yakalarına Atatürk fotoğrafı takmaması üzerine başlayan tartışma gündemdeki yerini koruyor.

Sözcü yazarı Saygı Öztürk, bugünkü yazısında yaşananları köşesine taşıdı.

Öztürk, yaşananlarla ilgili şu bilgileri paylaştı:

10 Kasım'da Teğmenlerden birinin yakasında Atatürk fotoğrafı olmadığını görenler, bu duruma tepki gösterip, neden Atatürk fotoğrafı takmadığını soruyor. Teğmen ise 'İğne yok o yüzden takmadım' diyor.

Bunun üzerine Bölük Komutanı teğmene iğne ve Atatürk fotoğrafı verip bunu yakasına takmasını sağlıyor.

Rapor: Darp izi yok

Teğmenin yakasına Atatürk fotoğrafı takmamasının gerekçesinin iğne olmadığına inanan bazı teğmenler, tören başlangıcında Atatürk fotoğrafı takmayan teğmenin kaldığı odanın kapısına 13 Kasım'da Atatürk fotoğrafı asıyor. WhatsApp grup yazışmasında da Atatürk fotoğrafının o kapıdan indirilmemesi söyleniyor.

4 teğmenin paylaştığı odanın kapısına asılan Atatürk fotoğrafı indiriliyor. Ancak kimin indirdiği bilinmiyor. İndirme olayı ile ilgili olarak, başlangıçta Atatürk fotoğrafı takmayan teğmenin bunu yapmış olacağı değerlendiriliyor.

Bir grup teğmen arasında Atatürk fotoğrafının indirilmesi üzerine tartışma yaşanıyor ve daha sonra bu küçük çaplı bir arbedeye dönüşüyor. Fotoğraf takmayan teğmen, darp edildiğini önü sürüp kendisini hastaneye sevk ettiriyor. Hastanede yapılan muayenede Teğmende herhangi bir darp izi bulunmadığı yönünde doktor rapor veriyor. Ancak, teğmen, darp edildiğini, rapor verilmemesi halinde savcılığa şikayette bulunacağını öne sürüyor.

Darp edildiğine ilişkin herhangi bir bulgu olmamasına rağmen, Teğmen, C. Savcılığına gidip askeri birlik içinde darp edildiğini söylüyor ve kendisine saldırdığını öne sürdüğü teğmenler hakkında suç duyurusunda bulunuyor. (Kısa Dalga)

Gündem