SBK'dan 10 milyon Euro istediği iddia edilmişti: Veyis Ateş’e nüfuz ticareti davası

SBK'dan 10 milyon Euro istediği iddia edilmişti: Veyis Ateş’e nüfuz ticareti davası
Sezgin Baran Korkmaz ile Veyis Ateş arasındaki ses kayıtları savcılığın iddianamesine girdi. Öte yandan Gazeteciler Sevilay Yılman ve Fatih Altaylı'nın da ifadelerine başvuruldu.

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, kara para aklamakla suçlanan firari Sezgin Baran Korkmaz'dan 10 milyon Euro istediği iddialarıyla gündeme gelen ve Habertürk'ten istifa eden Veyis Ateş hakkında nüfuz ticareti suçundan iki yıldan beş yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldığını kaleme aldı.

Söz konusu iddialar için "Uydurma, yalan, şantaj, montaj" diyen Ateş, "Davanın açılmış olması benim açımdan iyi oldu. Bu haksız itham ve iftirayı mahkemede anlatmam açısından bir fırsat oldu" diye konuştu.

Saymaz’ın aktardığına göre, Savcılık Korkmaz ile Ateş arasındaki ses kayıtlarını internetten temin etti. Kaydın çözümü yapıldı. İddianameye göre görüşme şu şekilde:

'Kızgınsın, öfkelisin'

Ateş: Ihh, Bu Halk TV’de anlattığım hikâye sana anlattığım hikâye. Burada sadece bir şey beni endişe ettiriyor. Ihh, canın yaralı.

Korkmaz: Evet, doğru.

Ateş: Kızgısın, öfkelisin. Ondan sonra, dünyayı ateşe veresin var falan. Sadece bu tarafın hassasiyet duyduğu mesele bu, ben sana bunu ilk başta da söyledim. Az önce arandığımdı, ıhh, bir şey yapar mı? Bizi yakar mı, yıkar mı, konuşur mu, eder mi, diyorlar.

Korkmaz: Yok abi ya.

Ateş: Yok dedim, bizim itimadımız var.

Korkmaz: Allah razı olsun.

Ateş: Kendisiyle buluştuğuma göre bir hakemlik, (anlaşılamadı) yaptığıma göre itimat sorumumuz olmaz dedim. Ondan sonra konuştuğumuz şeyleri sıraladı, sıraladılar.

Kayıt, Adli Tıp Kurumu’na iletildi. Adli Tıp Ses ve Görüntü İnceleme Şubesi’nce verilen raporda, ‘Cinsiyet, yaş, konuşma ritmi, ses tınısı, tonlama, vurgu yönlerinden benzerlikler görüldüğü’ belirtildi. Raporda, Ateş ve Korkmaz görüşmesinin kaydı ile Ateş’in ses örneklerinin mukayese edildiği belirtilerek şöyle denildi: ‘Analizi yapılan ses örnekleri, mukayese konusu ses örnekleriyle benzerlikler göstermektedir.’

Ateş, İstanbul 40. Asliye Ceza Mahkemesi’nde 28 Haziran 2024’te hâkim karşısına çıkacak.

Gazeteciler Sevilay Yılman ve Fatih Altaylı'nın da ifadeleri alındı.

Yazının tamamını buradan okuyabilirsiniz. (Kısa Dalga)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.