Seçim kanunu görüşülürken iktidar vekilleri maç izlemiş

Seçim kanunu görüşülürken iktidar vekilleri maç izlemiş
AKP ve MHP'nin Meclis'e sunduğu seçim mevzuatında değişiklik öngören kanun değişikliği görüşmeleri sırasında iktidar vekillerinin kuliste maç izlediği tutanaklara yansıdı.

Meclis Genel Kurulu'nda geçen haftanın en önemli gündem maddelerinden biri MHP ve AKP'nin ortak hazırladığı kanunu teklifiydi. Muhalefetin tepki gösterip eleştirdiği teklifin Meclis'teki görüşmeleri iktidar vekilleri arasında rağbet görmedi.

Gazete Duvar'da yayımlanan kulis haberlerin yer aldığı "Duvar Arkası" köşesinde yer alan bilgilere göre 3 gün süren görüşmelerde AKP ve MHP’li milletvekillerinin katılımı çok yüksek olmadı.

CHP İstanbul Milletvekili, anayasa hukukçusu İbrahim Kaboğlu konuşmasında AK Parti sıralarındaki milletvekillerinin yüzde 5-10’u bulmadığını söyledi, “Sahiplenmiyorsunuz, inanmıyorsunuz çünkü bunun Türkiye'nin hayrına olduğuna, Türkiye demokrasisini geliştirici bir yasa önerisi olduğuna inanmıyorsunuz demek ki. İnansaydınız bu sıralar bu şekilde bomboş olmazdı” dedi. AKP Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, “Milli maç var, dışarıda milli maç izliyorlar” yanıtını verdi. Kanun görüşmeleri sırasında iktidar vekillerinin kuliste maç izlediği Can’ın bu sözleriyle Meclis tutanaklarına da geçmiş oldu.

HABERİN TAMAMI

Gündem