Seçim kurulu, Kocaeli'de CHP'li Acurman'ın adaylığını düşürdü

Seçim kurulu, Kocaeli'de CHP'li Acurman'ın adaylığını düşürdü
Kocaeli'de CHP'nin Başiskele Belediye Başkan Adayı Anıl Acurman’ın adaylığı İlçe Seçim Kurulu'nca düşürüldü. Acurman'ın ilçe başkanlığı görevinden gereken zamanda istifa etmemesi üzerine adaylığı düşürüldü.

Kocaeli Başiskele İlçe Seçim Kurulu, CHP adayı Anıl Acurman’ın adaylığını düşürdü.

Seçim kurullarına başvuruların tamamlanmasının ardından CHP Başiskele Belediye Başkan Adayı Anıl Acurman’ın adaylığına itiraz edildi. Gazete Duvar'dan Sabahattin Aydın'ın haberine göre İlçe Seçim Kurulu itirazı kabul ederek "Belediye başkan adayı olmadan önce ilçe başkanlığı görevinden gereken zamanda istifa etmediği" belirlenen CHP’li Acurman’ın adaylığını düşürdü.

"Seçim çalışması rakiplerimizi korkutmaya yetti"

Acurman ise kararı Kocaeli İl Seçim Kurulu’na taşıdı. Kurul, yarın nihai kararı verecek.

Anıl Acurman karara ilişkin “1 Aralık’ta ilçe başkanlığı istifa dilekçemi vermiştim. Ancak yerime birinin atanmaması nedeniyle ilçe başkanlığı görevim fiilen devam etti. Belediye başkan adaylığımın dört günlük seçim çalışması rakiplerimizi korkutmaya yetti. Adaylığım için itirazda bulundular. İlçe Seçim Kurulu itirazı kabul ederek adaylığımı düşürdü. Apar topar bir karar verdiler.

"Başka bir arkadaşımız bu görevi üstlenir"

Ama Cumhuriyet Halk Partisi’ni yıldıramayacaklar. Biz de kararı Kocaeli İl Seçim Kurulu’na taşıdık. Yarın bir karar çıkmasını bekliyoruz. Aday olmamam yönünde bir karar verilirse başka bir arkadaşımız bu görevi üstlenir.” (Kısa Dalga)

Gündem