Sedat Peker, 'Deli Çavuş' hesabından BirGün Yayın Koordinatörü Yaşar Aydın'ı hedef aldı

Sedat Peker, 'Deli Çavuş' hesabından BirGün Yayın Koordinatörü Yaşar Aydın'ı hedef aldı
Sedat Peker'in kullandığı iddia edilen 'Deli Çavuş' isimli sosyal medya hesabı Halk TV'de katıldığı programda "Sedat PEKER’i halk kahramanına dönüştürmenin bir anlamı yok" diyen BirGün Yayın Koordinatörü Yaşar Aydın ile ilgili paylaşımlar yaptı.

Organize suç örgütü lideri olmak suçlamasıyla aranan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde yaşayan Sedat Peker, Halk TV'de kendisiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan BirGün Gazetesi Yayın Koordinatörü Yaşar Aydın'ı 'Deli Çavuş' hesabı üzerinden hedef gösterdi.

Peker, 'Deli Çavuş' hesabından şu paylaşımı yaptı:

"1-Birgün gazetesinin genel yayın koordinatörü dün gece Halk Tvde "Sedat PEKER’i halk kahramanına dönüştürmenin bir anlamı yok" demiş. Bence de doğru söylemiş. Çünkü ben de beklenen kurtarıcı olmadığımı tekrar tekrar söyledim.200 küsür kilo kokainin teslim alıcısı Ali Osman Akat’ın

2-mahkemede "Galiba kokaini bana yanlışlıkla yolladılar." savunmasından sonra tahliye olmasını "Ulan bu 200 küsür kilo kokain Yemek Sepeti'nden sipariş verilen yemek mi ki?" diyerek bu durumu ülkenin bir numaralı gündem maddesi haline getiremeyen, ayrıca da süslü sülü'nün

3-"Dünyanın en büyük baronlarından biri yakalandı." diyerek operasyonda 4 kilo Fas esrarının ele geçirildiğini açıklamasını "4 kilo esrarın fiyatı 50 bin dolar, bu nasıl dünyanın en büyük baronlarından biri olur?" konusunu ülkenin en eğlenceli gündem maddesi yapamayan,

4-senin genel yayın koordinatörünün olduğu bir ülkede benim gibi birçok hataları olan bir kişinin kahraman olarak kabul edilmesi bence normal kabul edilebilinir.(Benden kahraman olmaz eyvallah, ancak senden muhabir bile olmaz.)

5-Parçası olduğumu, onlar tarafından desteklendiğimi tespit etmiş olman ise işin sonu olmuş. Ulan bu organizasyon eğer ki varsa video çekmemi, twit atmamı neden sağlamıyorlar?Sen dahil hepiniz bir tripota, bir kameraya yenileceksiniz. Zekaya saygı duymayı öğreneceksiniz. GÖRECEKSİNİZ!"

ff.jpg

aas.jpg

YILMAZ ÖZDİL DESTEKLEDİ, İBRAHİM VARLI ELEŞTİRDİ

Sözcü Yazarı Yılmaz Özdil Twitter hesabından, 'Deli Çavuş'un paylaşımları için "Şık bir medya analizi…" notunu düştü.

BirGün Yayın Koordinatörü İbrahim Varlı ise Özdil'in paylaşımını alıntılayıp, "Oluk oluk kan akıtacağını söyleyen suç örgütü elebaşısının sözlerini 'şık' bulan bir 'Yozdil'... Düşünün medyanın hallerini..." paylaşımını yaptı.

EMRE OLUR DA TARTIŞMAYA KATILDI

Sedat Peker'in 'basın danışmanı' olarak tanınan Emre Olur da tartışmaya dahil olarak, sonraki paylaşımlarında gazeteci Yaşar Aydın'ı da etiketleyerek şunları yazdı:

"Bak İbrahim, Yılmaz Özdil gerçek gazetecidir! Ama sen içindeki yarayı atamayan sözde gazeteci bir hastasın! Sn. Reis Sedat PEKER 'oluk oluk kan' demeciyle alakalı gerekli açıklamayı videolarında yaparak kadın akademisyenlerden de özür dilemiştir. Buradan yürüme, iş çıkmaz.

h1-002.jpg

j1.jpg
İbrahim Varlı, Emre Olur'un açıklamalarını alıntılayarak, şu ifadeleri kullandı:

"Bak Emre, daha toysun, devrimcileri/sosyalistleri tanımıyorsun anlaşılan. Toyluğuna veriyoruz... BirGün ve BirGüncülerin adını ağzına alırken iki değil dört kez düşüneceksin... Yılmaz Özdil de beş para etmez bi gazetecidir!"

"Suç örgütü liderinin ahmak tetikçisi, mesleğinin gereğini yapıyor, BirGün’e saldırıyor!"

Bu paylaşıma Emre Olur şu yanıtı verdi:

"Sizi iyi tanırım, devrimci yol sürecinden günümüze bilirim. Sosyalistler ve devrimciler onurlu insanlardır. Onursuzları hiçbir zaman o sınıfa koymam. Artvin’den başlar, Ankara’ya kadar sana anlatırım. O gün ki sürecin devamı olduğunu söyleyen sizler onların çömezi olamazsınız."

ACARER: ONA 'MAFTA' DEYİP, SOYLU'YA 'SAYIN' DEME TEZATINDA BULUNMADIM

Sedat Peker'in tweet'lerini paylaştığı için tartışma yaratan gazeteci eski BirGün muhabiri Erk Acarer de tartışmaya dahil oldu. Acarer şu paylaşımları yaptı:

"1-Tartışmalar konuşunda fikrimi sormuşsunuz! Peker, Suriye’ye silah yolladığında da iktidar ifşalarında da en çok haberi ben yaptım. Peker’e yasak gelince sevinmedim! Ona mafya deyip, Soylu’ya sayın deme tezatında bulunmadım. Hastalığını bile haber yapıp sonra tukaka etmedim!

2-Başkasının Peker haberini, başka bir yerden alıp yayınlamadım. Hem öyle hem böyle olmaz. Düz olmak lazım. Ben böyle yaptım. Konforlu gazetecilik bana göre değil. Son olarak:

Peker, özellikle son ‘sandık’ tvitleri ile içerden bir tanık olarak adeta ücretsiz danışmanlık hizmeti verdi. Böyle tanık dünya tarihine gelmiş midir bilinmez! Bağcıyı dövmek manasız. Videoda tam ifadelerim var. Vizyonsuzluk, öngörüsüzlük, klişeler ve riya anlamlı gelmiyor!"

Gündem