Sedat Peker'den 'Yargı'da rüşvet' soruşturması paylaşımı: 'Söyledikleri doğrulandı'

Sedat Peker'den 'Yargı'da rüşvet' soruşturması paylaşımı: 'Söyledikleri doğrulandı'
Paylaşımlarını güvenlik endişesi nedeniyle, repost ederek gerçekleştiren Sedat Peker, avukatı Ersan Barkın aracılığıyla 'Yargı'da rüşvet' soruşturmasına dair açıklamada bulundu. Barkın'ın paylaşımında geçmiş dönemde Peker'in yaptığı açıklamalara atıfta bulunuldu.

Yurt dışında bulunan, hakkında yakalama kararı bulunan suç örgütü lideri Sedat Peker, yaptığı paylaşımları uzun zamandır güvenlik nedeniyle durdurmuştu. Görüşlerini repost (yeniden paylaşma) üzerinden gerçekleştiren Peker, bu kez avukatı Ersan Barkın'ın paylaşımını repost etti.

Barkın, paylaşımında, 'Yargı'da rüşvet' soruşturmasına dikkat çekerek müvekkilinin geçmiş dönemdeki açıklamalarında haklı olduğunun ortaya çıktığını öne sürdü.

Avukat Barkın paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

asasasa.png

"İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı Sayın İsmail Uçar ve Başsavcı vekillerinin ortak bir kararlılıkla adliyelerde rüşvet ve yolsuzluklara karşı yapmış oldukları çalışmayı çok değerli buluyoruz. Müvekkilim Sayın Sedat Peker tarafından 3 yıldır kararlılıkla dile getirilen yolsuzluk ve adliyelerde rüşvetle suçluların kayırıldığı yönündeki açıklamalar kamuoyu vicdanında büyük karşılık bulmuştu.

Aynı zamanda o günden bu yana yaşananlar da Sayın Sedat Peker’in söylediklerini, tüm ayrıntılarıyla doğruladı.

Buna karşın, rüşvet ve yolsuzluklara karşı yargı organları nezdinde aktif bir çalışmanın olmaması Türk kamuoyunda rahatsızlık meydana getirmekteydi.

Bu yüzden Sayın İsmail Uçar ve vekillerinin çağrısının toplumsal destek bulmasını çok değerli buluyoruz. Zira, rüşvet ve yolsuzluklara karşı, İçişleri Bakanlığı ve Başsavcılık mücadelesinin, T.C. Cumhurbaşkanlığı bilgisi dahilinde yapıldığını bilmemiz de, halkımızın yarınlara inanç ve umut bakmasını sağlıyor." (Kısa Dalga)

Gündem