Sedat Peker'in açıklamalarında adı geçen Ünsal Ban'a tahliye kararı

Sedat Peker'in açıklamalarında adı geçen Ünsal Ban'a tahliye kararı
AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu'na ilişkin görüntüleri ve bilgileri Sedat Peker'e vermekle suçlanan Ünsal Ban tahliye edildi.

Ankara 37'nci Asliye Ceza Mahkemesi, eski Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi Rektörü Ünsal Ban hakkında bugün tahliye kararı verdi.

Sedat Peker’in AKP milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu’na ait görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşmasının ardından Ünsal Ban hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştı.

Gözaltına alınan Ban önce adli kontrolle serbest bırakılırken, 'delilleri karartma ve kaçma şüphesi' gerekçesiyle Eylül 2022'de tutuklanmıştı.

İstenen ceza

İddianamede, Taşkesenlioğlu 'müşteki' olarak yer alırken, Ban ile Sedat Peker 'şüpheli' sıfatıyla yer almıştı.

İddianamede, Taşkesenlioğlu'nun, görüntülerini gizlice çekerek sosyal medyaya veren boşanma aşamasındaki eşi Ban ile 'Deli Çavuş' isimli sosyal medya hesabının kullanıcısından şikayetçi olduğu belirtilmişti.

Ünsal Ban ve Sedat Peker'e 'özel hayatın gizliliğini ihlal' ile 'verileri hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirme' suçlarından 4 yıldan 10'ar yıla kadar, Ban'ın ayrıca 'hiyerarşik yapıda yer almamakla birlikte suç örgütüne yardım' suçundan da 2 yıldan 4 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenmişti. (Kısa Dalga)

Gündem