Sedat Peker'in yardım kolileri davasında karar

Sedat Peker'in yardım kolileri davasında karar
İddianamede 3 sanık hakkında "örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek" suçundan ceza istenmişti.

Organize suç örgütü kurmak iddiasıyla hakkında yakalama kararı bulunan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) yaşayan Sedat Peker'in geçen ramazan ayında Trabzon ve Rize'ye gönderdiği yardım kolileri nedeniyle 3 kişinin yargılandığı davada karar çıktı.

Peker'in yardım kolilerinin dağıtımı sırasında Rize’de 10 kişi 2 Nisan 2022 tarihinde gözaltına alınmıştı.

İfadesi alındıktan sonra serbest bırakılan 10 kişi arasında bulunan Yılmaz Günay, Erkan Saymazlar ve Hüseyin Yılmaz hakkında Rize 2. Asliye Mahkemesi’nde dava açılmıştı.

Hazırlanan iddianamede, yardım kolilerini dağıtan Yılmaz Günay ve Erkan Saymazlar ile koli dağıtımını haberleştiren gazeteci Hüseyin Yılmaz’ın "örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek" suçundan cezalandırılması istenmişti.

İddianamenin gönderildiği Rize 2. Asliye Ceza Mahkemesi, suçların ağır ceza mahkemesinin yetkisinde olduğunu belirterek 3 ismin Rize Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasına karar vermişti.

Halk Tv’den Seyhan Avşar’ın haberine göre, Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada geçtiğimiz günlerde karar çıktı. Mahkeme, tüm sanıklar hakkında beraat kararı verdi. (Kısa Dalga)

Gündem