Sedyede tutuklanmıştı: 75 yaşındaki Hatice Yıldız'ın sağlık durumu ağırlaştı

Sedyede tutuklanmıştı: 75 yaşındaki Hatice Yıldız'ın sağlık durumu ağırlaştı
Sağlık sorunu giderek kötüye giden 75 yaşındaki Hatice Yıldız’ın oğlu Alper Yıldız, annesinin cezaevinde sıklıkla baygınlık geçirdiğini ve nefes almakta zorlandığını söyledi. Yıldız sedye ile evinden çıkarılmış, hastaneye götürüldükten sonra tutuklanmıştı.

Cezaevinde bulunan kızına ve arkadaşlarına para gönderdiği için tutuklanarak cezaevine gönderilen 75 yaşındaki Hatice Yıldız’ın sağlık durumu kötüye gidiyor. 2 Nisan günü Yıldız’ın kapalı görüşüne giden oğlu Alper Yıldız, annesinin çok yorgun, gözaltında morluklar oluştuğu, konuştuğu sırada titrediği ve nefes almakta zorlandığını belirtti.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre Yıldız, annesi ile yaptığı görüşmede şu bilgileri paylaştı: “Annem kötü görünüyordu. Annemin zaten yüksek tansiyonu var. Evdeyken bile bu nedenle sık sık bayılıyordu. Cezaevinde de sık sık baygınlık geçirmiş. Kapalı alan olduğu için nefes almakta zorlanıyor. Annemin ciddi sağlık sorunları var. Bu şekilde cezaevinde kalamaz.”

Ne olmuştu?

Yüksek tansiyon, göz, bel fıtığı ve omurga eğriliği gibi birçok sağlık sorunu bulunan Hatice Yıldız'ın, 23 Mart'ta İstanbul Esenyurt’taki evine polisler gitmişti. Fenalaşan Yıldız, sedyeyle evden çıkarılmış, ambulansla önce hastaneye daha sonra adliyedeki işlemlerin ardından Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevine götürülmüştü.

Hatice Yıldız’a, cezaevinde bulunan kızına ve kızının koğuş arkadaşına para gönderdiği için hakkında “örgüte finansman sağlamak” iddiasıyla açılan ve 3 yıl süren davada 4 yıl 2 ay hapis cezası vermişti. (Kısa Dalga)

(Kısa Dalga)

Gündem