Şekerin yerini toz bal mı alıyor?

Şekerin yerini toz bal mı alıyor?
Bir bal markasının yöneticisi, "Şu anda büyük gıda sanayicilerimiz bazı ürün gruplarında şeker yerine yoğun olarak kullanıyorlar. Örneğin, keklerde, gofret, çikolata, dondurma, cips ve soslarda kullanılıyor" dedi.

"Abur cubur" diye adlandırabileceğimiz kek, gofret, çikolata, dondurma, cips ve soslarda şeker yerine kullanılmaya başlandığı belirtilen bal tozunun yakın zamanda daha çok hayatımıza gireceği tahmin ediliyor.

ekonomim.com'dan Sadi Özdemir'in görüştüğü bir bal markasının yöneticisi Can Sezen, yaklaşık 5 yıldır toz bal ürettiklerini belirterek, son kullanıcı olarak bizlerin henüz pek bilgi sahibi olmadığı toz bal ile ilgili şunları diyor:

"Şu anda büyük gıda sanayicilerimiz bazı ürün gruplarında şeker yerine yoğun olarak kullanıyorlar. Örneğin, keklerde, gofret, çikolata, dondurma, cips ve soslarda kullanılıyor. Yakın gelecekte ekmekte de kullanılacak. Çay, kahvede de şeker yerine toz bal geçebilir. Biz şimdi son tüketicinin kullanabileceği toz bal ürünleri de geliştiriyoruz.

İhracatına henüz başlamadık ama Yunanistan’dan ve bazı Ortadoğu ülkelerinden talepler geldi. Görüşmeler yapıldı, yakın zamanda başlayabiliriz.” (Kısa Dalga)

Gündem