Selahattin Demirtaş: "Seçimler iyiler ve kötüler arasında olacak. Devran dönüyor, uzayda bile"

Selahattin Demirtaş: "Seçimler iyiler ve kötüler arasında olacak. Devran dönüyor, uzayda bile"
"Önümüzdeki seçimlerin partiler, kimlikler arasında değil, iyiler ve kötüler arasında olacağını" belirten Demirtaş, uzaya gidecek olanları da uyardı: "Giderken yanınıza patik de alın, uzay çok soğuk olur bu mevsimde. Ayrıca ekmek de bulunsun yanınızda, orada askıda bile ekmek yok."

Cezaevinde tutulan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, önümüzdeki seçimlerin partiler, kimlikler arasında değil, iyiler ve kötüler arasında olacağını belirtti. Demirtaş “Buna kavramsal olarak ‘demokrasi ittifakı’ da denilebilir. Toplumu gerçek bir tercih yapma durumuna sevk etmeliyiz. Ak Parti'ye ve seçmenlerine de bu şekilde seslenmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Demirtaş, T24’de yayınlanan yazısında, özetle şunları yazdı:

Uzay soğuk olur, yanınıza patik alın

Kim bilir, belki de bu yazım size ulaşmadan hepiniz uzaya gitmiş olacaksınız. Biz çıktığımızda, ülkeyi boşalmış bulacağız diye biraz hüzünlüyüm ama olsun, sizin adınıza seviniyorum. Yalnız, giderken yanınıza patik de alın, uzay çok soğuk olur bu mevsimde. Ayrıca ekmek de bulunsun yanınızda, orada askıda bile ekmek yok. (...)

İyilik yanlıları seslerini yükseltmeli

Önümüzdeki seçimler; partiler, kimlikler, inançlar arasında değil, iyiler ve kötüler arasında olacak. İyilerin tarafındaysanız yeriniz bellidir, kararsız olmaya gerek yok. İyilik ve kötülük tüm partilerde az çok vardır. Ben tüm partilerdeki "iyilik" yanlılarının seslerini yükseltmesi ve bir araya gelmelerinden söz ediyorum. Panellerde, televizyon programlarında, demokratik eylem ve etkinliklerde yan yana durmalı ve tüm siyasi partileri iyiliğin ittifakına zorlamalıdır. Buna kavramsal olarak "demokrasi ittifakı" da denilebilir. Bu şekilde, toplumu gerçek bir tercih yapma durumuna sevk etmeliyiz. Ak Parti'ye ve seçmenlerine de bu şekilde seslenmeliyiz.

Demokrasi, farklılıkların ittifakından çıkacaktır 

Başka bir ayırım, başka bir kutuplaşma bugün için anlamsız, gereksiz hatta zararlıdır. Önce iyi insan olmalıyız, iyiler olarak bir araya gelip iyilerin iktidarını kurmalıyız. Sonrasında da iyiliği toplumun tamamına yayıp kalıcı hale getirmeliyiz. İşte bunu sağladığımız zaman, tüm sorunlarımızı barış içerisinde rahatlıkla çözme zeminini ve şansını yakalayacağız. Açlığımızı da işsizliğimizi de demokrasi eksikliğimizi de o zaman tümüyle çözebileceğiz. Toplumsal sözleşme niteliği taşıyan yeni anayasayı da barışımızı da ancak o koşullarda yapabileceğiz.

Bunun dışında, size kim ne anlatırsa anlatsın inanmayın, arkasından gitmeyin derim. Ruhu kötülükle, kinle kararmış bir anlayıştan medet ummak büyük yanılgı olur. Bunca renkli siyasi yelpaze içinde sizi doğru şekilde temsil edecek bir parti illa ki vardır. Sadece iyilikten yana olanları esas alarak tercih yapın diye ısrarla hatırlatmak isterim. Unutmayın, demokrasi, farklılıkların ittifakından çıkacaktır. İyilikte ittifaka, işbirliğine, dayanışmaya yanaşmayan, bozgunculuk yapanlar, kendi kişisel ve partisel bekalarını dayatanlar emin olun ki kötüdürler, kötülükten yanadırlar.

Boş tartışmalara, kısır kavgalara prim vermeyin. "Ben, ben" diyene değil, "biz, hepimiz" diyenlere kulak verin. Ve elbette cesur olun. Demokratik, meşru mücadeleden geri adım atmayın. Çakma Gestapo şeflerine, çakma Goebbelslere de şunu hatırlatın: "Elinizi milletin boğazından da Boğaziçi'nden de çekin. Sakinleşin ve gözlerinizi kapatıp kainatın sesine kulak verin. Derinden gelen bir uğultu duyacaksınız. Nedir o biliyor musunuz? Devran dönüyor. Uzayda bile!"

Haydi, bir türküyle bitirelim:

Sabahın bir sahibi var. Sorarlar bir gün, sorarlar. Biter bu dertler, acılar. Sararlar bir gün, sararlar."

Gündem