Selahattin Demirtaş'ın çağrısına kulak verdi: Ressam Hakan Yaşar, tablosunun gelirini HDP'ye bağışladı

Selahattin Demirtaş'ın çağrısına kulak verdi: Ressam Hakan Yaşar, tablosunun gelirini HDP'ye bağışladı
Ressam Hakan Yaşar, Selahhatin Demirtaş'ın çağrısına kulak vererek tablosunun gelirini Anayasa Mahkemesi (AYM) kararıyla Hazine gelirlerine bloke konan HDP‘ye bağışladı.

Cezaevinde tutuklu bulunan HDP'nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Hazine yardımı hesabına bloke konulan HDP'nin yardım kampanyasıyla ilgili IBAN hesabı paylaşarak destek istemişti.

Demirtaş'ın çağrısına kulak veren ressam Hakan Yaşar, tablosunu açık artırmaya koymuştu.

Hakan Yaşar'ın Twitter hesabından yaptığı paylaşıma göre tablo Avrupa Alevi örgütlenmesinde bir yöneticiye 200 bin TL'ye satıldı.Satılan tablonun parası HDP’ye bağışlandı.

Hakan Yaşar tablonun satıldığını şu sözlerle duyurdu:

"HDP için açık artırmaya koyduğum çalışmama dünyanın dört bir tarafından gelen tüm teklifler için teşekkür ederim. En yüksek 200 000 TL teklifi veren Avrupa Alevi örgütlenmesinde bir yönetici oldu."

Yaşar, tabloyu satın alan yöneticiden kendisine gelen mesajı da aktardı. Mesajda şu ifadelere yer verilmiş:

“Sanat aracılığı ile demokrasinin, adaletin, barışın, refahın en büyük sözcüsü, umudu olan HDP’ye böyle bir bağışta bulunmak çok büyük bir mutluluk. Gözleri malla, parayla kör olmuş, çıkarları kesildiği anda dağılacak örgütler, doğal olarak Hak’lı olmanın gücünü anlayamıyor, hesaplayamıyor, hukuksuz yasaklarla aciz engelleme girişimlerinde bulunuyorlar. Tüm canlarımızın dayanışması ve mücadelesi ile, haklılar, bu seçimlerde Türkiye’nin rotasını demokrasiye, adalete, barışa doğru değiştirecektir! “ Haksızlığa ve hukuksuzluğa karşı sanatın gücü! (Kısa Dalga)

Gündem